CDV INFO
Image default
Gezondheid

Wat te doen als jij je leeg en ellendig voelt van binnen

Er zijn verschillende manieren om een leeg en ellendig gevoel te verminderen of te overwinnen, afhankelijk van de oorzaak ervan. We hebben Nick de Waard gevraagd om een aantal stappen voor ons te benoemen. Je kunt meer lezen over een leeg gevoel in zijn artikel.

Hier zijn enkele mogelijke stappen die je kunt nemen:

  1. Probeer altijd de oorzaak te achterhalen: Probeer eerst te begrijpen wat het klote gevoel veroorzaakt. Is het iets specifieks dat je misschien dwarszit of is het een algemeen gevoel van ontevredenheid en leegte? Door eerst de oorzaak te achterhalen, kun je vervolgens gerichter werken aan het oplossen van het probleem.

  2. Ga in gesprek met iemand die jou begrijpt: Het kan helpen om met iemand te praten over dit lege gevoel. Dit kan een familielid of vriend zijn, maar je kunt ook een professional zoeken zoals een therapeut of gespecialiseerde coach. Door te praten kun je meer inzicht krijgen in wat er aan de hand is en hoe je dit lege gevoel kunt oplossen.

  3. Zoek regelmatig afleiding: Soms kan het helpen om geregeld afleiding te zoeken door bezig te zijn met iets anders. Dit kan bijvoorbeeld door te sporten, te lezen, puzzelen, of te koken.

  4. Maak meer tijd voor ontspanning: Zorg ervoor dat je regelmatig wat tijd vrijmaakt om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van het leven. Dit kan bijvoorbeeld door te mediteren, te wandelen of door yoga te doen.

  5. Zoek professionele hulp: Als het ellendige en lege gevoel aanhoudt en je er niet uitkomt, kan het nuttig zijn om professionele hulp te zoeken. Het is dan aan te raden om een coach of therapeut te vinden die begrijpt wat jij bedoeld. 

Het is belangrijk om te onthouden dat het oké is om een leeg gevoel te hebben en dat iedereen wel eens een dip heeft. Maar merk je dat dit gevoel aanblijft? Dan is het raadzaam om actie te ondernemen.