CDV INFO
Image default
Gezondheid

Kom voor uzelf op met een assertiviteitstraining

Meer zelfvertrouwen opbouwen, voor uzelf opkomen of het beste uit uzelf halen, dat kan met een interessante assertiviteitstraining. Een assertiviteitstraining is gericht op het ontwikkelen van uw persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden, dit komt vaak ten goede in uw werk, maar ook in uw dagelijks leven. Met een assertiviteitstraining kunt een boost geven aan uw zelfvertrouwen

Voor wie is een assertiviteitstraining een aanrader?

Een assertiviteitstraining is een aanrader voor mensen die geen ‘nee’ durven te zeggen of die meningsverschillen of kritiek het liefste uit de weg gaan. Vindt u het mogelijk voor een grote groep te presenteren of bent u snel uw woorden kwijt als u meerdere mensen moet aanspreken? Tijdens een assertiviteitstraining krijgt u daarvoor ook de tools om daar beter mee leren om te gaan.  Onderwerpen die aan bod komen tijdens een training zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van uw persoonlijke waarden en ambities, hoe u kunt omgaan met blokkades en spanning, wat de invloed is van uw lichaamstaal, hoe u op de juiste manier feedback kunt geven én ontvangen, hoe u grenzen kunt stellen en aangeven als u liever ‘nee’ zegt en als laatste hoe u kunt omgaan met conflicten en lastig gedrag.

De resultaten van een assertiviteitstraining

Na het volgen van een assertiviteitstraining merkt u wellicht gelijk voordelen in uw werk of privé situatie. Eén van de resultaten na het volgen van een training is dat uw persoonlijke effectiviteit groter wordt, u durft voor uzelf op te komen. Een ander resultaat is dat u uw eigen beperkingen herkent en weet hoe u hiermee kunt omgaan. U heeft tools gekregen om beter te kunnen presteren in grotere groepen en leert ‘nee’ te zeggen. Daarnaast heeft u geleerd hoe u met (negatieve) kritiek kunt omgaan en leert om uw mening standvastig en correct te kunnen verwoorden. En als laatste resultaat van een assertiviteitstraining is dat u meer initiatief door te tonen en een actiever rol kunt aannemen in uw privé situatie of werk.