CDV INFO
Image default
Gezondheid

5 Tips om gezond af te vallen met een koolhydratendieet

Hieronder staan 5 handige tips voor een koolhydraten dieet.

Tip 1 – Voeding

Eet gezond!  En blijf gezond eten!  Mensen stoppen vaak met een koolhydraten dieet omdat ze de ongezonde snoepjes en koekjes niet kunnen laten staan, mijn advies:

Schrijf op een groot vel papier waarom je dit dieet bent begonnen en hang het op een plek waar je het elke dag kunt zien! Zo word je eraan herinnerd en word het makkelijker om vol te houden! (en je kunt dan ook geen smoesjes voor jezelf verzinnen)

Tip 2 – Eet alleen herkenbare producten

In de supermarkt zijn er veel producten te vinden die claimen dat ze gezond en 100% natuurlijk zijn.  Dit hoeft niet altijd zo “natuurlijk” te zijn, let dus op de ingrediënten! Eet alleen maar dingen die te herkennen zijn als het oorspronkelijke product, zoals bijvoorbeeld verse soep (in de plaats van poeder in een zakje)

Tip 3 – Eet om de 3 uur

Traditioneel zijn de maaltijden 3 keer op een dag, maar dit is niet voldoende om vet te verbranden!  Eet daarom 1 keer  om de 3 uur, ik bedoel hiermee niet dat je 6 grote maaltijden moet eten, probeer de 3 maaltijden die je normaal at te verspreiden over 6 maaltijden!

Tip 4 – Ontbijt!

Neem ‘s ochtends een goed bord havermout en een glas jus d’orange, neem daarna ook nog een halve liter water om je stofwisseling op gang te helpen!

Tip 5 Houd vol!

Weet waarom je het doet en houd vol! Je kan het!

Heb je diabetes en wil je een koolhydraten dieet volgen?  Raadpleeg dan een voedingsdeskundige of diëtis.

Wat zijn koolhydraten Ons lichaam heeft brandstof nodig om energie te leveren,  deze brandstof kun je op verschillende manieren binnenkrijgen.

Een van de meest belangrijke brandstoffen in ons eten zijn koolhydraten!  Koolhydraten is een verzamelnaam voor onder andere zetmeel en suikers.

Uit koolhydraten word glucose gemaakt in ons lichaam en die glucose word door het lichaam gebruikt als brandstof!

Bloedsuiker Iedereen heeft glucose in het bloed, we noemen dit ook wel bloedsuiker.  Als je weinig koolhydraten binnenkrijgt dan kun je een licht gevoel in het hoofd en lichaam voelen.

Als je veel zoetwaren en suikers neemt, zal je bloedsuiker relatief snel stijgen, maar vervolgens nog sneller dalen ook dit kan ervoor zorgen dat je je licht, duizelig of slaperig voelt.

3 Tips voor een gezonder leven

  • Zorg ervoor dat je verschillende koolhydraten binnenkrijgt: Complexe koolhydraten zoals brood, en simpele zoals bijvoorbeeld fruit.
  • Vermijd eten waar veel geraffineerde suikers inzitten zoals: drop, wine-gums en frisdrank.
  • Zorg ervoor dat jij je koolhydraten uit natuurlijke voedingsmiddelen haalt zoals bijvoorbeeld: fruit, rijst, bruin brood en aardappelen.

Energie Koolhydraten worden door het lichaam gebruikt als energiebron.  Koolhydraten kunnen beperkt worden opgeslagen in het lichaam.  Overtollige koolhydraten worden in het menselijk lichaam opgeslagen als vet, maar dit is zeer beperkt!

https://www.slankinbalans.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat kost een kunstgebit?

Ik wil wietolie bestellen!

Wanneer ben je zwakbegaafd ?