CDV INFO
Image default
Gezondheid

Wat werkt goed tegen een kater? De beste Tips!

Wat is goed tegen een kater?

Gisterenavond was het net iets té gezellig, en de alcohol heeft rijkelijk gevloeid. Dit is natuurlijk ontzettend leuk, maar je ligt nu wel met een kater in bed. Het liefst wil je met de dag beginnen en plezier gaan maken, maar zoals jij je nu voelt gaat dit niet. Om hier iets tegen te doen moet je het antwoord hebben op de vraag: Wat helpt tegen een kater. Gelukkig hebben wij deze antwoorden voor je

Slaap zolang als je wilt

Wanneer je het privilege hebt dat je zolang kan slapen als je wilt, maak hier dan ook gebruik van. En wanneer je dit privilege niet hebt dan is het toch verstandig om zolang te slapen als mogelijk is. Tijdens het slapen is jouw lichaam bezig met herstellen en heeft het meer energie over om alcohol af te breken. Hoe lang je slaapt, hoe beter jij je voelt wanneer je opstaat.


Een anti katerpil werkt goed tegen een kater

Drink kokoswater wanneer je opstaat

Nadat de alcohol al het vocht uit je lichaam heeft onttrokken wil je waarschijnlijk meteen wat water pakken, en dit is een goed idee, maar nog beter is het drinken van kokoswater. Kokoswater zit namelijk vol elektrolyten, dit zijn bepaalde zouten die de vochtbalans regelen en het transport van voedings- en afvalstoffen tussen cellen. Alcohol onttrekt deze elektrolyten uit je lichaam en dus moet je deze aanvullen.

Neem een kopje koffie

Als je het biologisch bekijkt helpt koffie niet echt tegen een kater, maar je kunt er wel een stuk beter door voelen. Met een kopje koffie op kan je er weer tegenaan en voel jij je in ieder geval alsof de kater minder is geworden. Een belangrijk onderdeel van een kater is vermoeidheid, en hier kun je met wat koffie vanaf komen. Maar sommige mensen krijgen (nog meer) hoofdpijn van koffie wanneer ze een kater hebben, dit is dus iets wat je een keer moet uitproberen.

Neem vitamine B

Als eerste zijn de vitamines B nodig voor het afbraakproces van alcohol, en is het innemen van deze dus goed voor het afkomen van je kater. Ten tweede houdt vitamine B je energieniveau op pijl en kun jij je met deze een stuk energieker voelen. Zorg dus dat je een vitamine B-complex in huis hebt, en wanneer je dit niet hebt dan helpt een multivitamine ook gedeeltelijk. Maar het beste kun je een hoog gedoseerd vitamine B-complex nemen.

Dit waren ze dan, de antwoorden op de vraag: Wat is goed tegen een kater en Wat helpt tegen een kater. Gebruik deze tips de volgende keer dat je iets te veel wijntjes of biertjes hebt gedronken en je nu voor pampus in bed ligt. Met deze tips moet jij jouw kater toch aanzienlijk weter te verminderen, en dan kun je weer verder met je dag. Niemand wil zijn dag namelijk verspillen aan met hoofdpijn in bed liggen.

http://premulon.nl/