CDV INFO
Image default
Financieel

Een vordering verkopen door ons

Blijft uw factuur ondanks de inzet van een incassobureau onbetaald? Verkoop je vordering dan de beste oplossing! Met een verkoop je vordering krijgt u direct een deel van uw geld gestort en voorkomt u een te groot verlies. Geïnteresseerd in het verkopen van uw vorderingen aan een incassobureau?

Wat is een vordering?

Wanneer een klant een product of dienst bij u heeft afgenomen en nog niet betaald heeft, dan spreken we over een openstaande factuur of vordering. Het bedrag wat nog open staat mag u bij de klant vorderen. Wanneer een factuur niet betaald wordt, kan er een incassobureau ingeschakeld worden. Dat is het principe van een verkoop je vordering. Het inschakelen van een incassobureau kan helpen om te zorgen dat de factuur betaald wordt, maar kost ook weer tijd. Wanneer u niets doet aan uw vorderingen kunnen ze verjaren en spreken we van oninbare vorderingen. Dit betekent dat u de wanbetaler niet meer kunt dwingen om te betalen.

Waarom oninbare vorderingen verkopen?

Als u last hebt van debiteuren die weigeren te betalen, dan kunt u deze vorderingen verkopen aan het incassobureau. Waarom zou je verkoop je vordering laten uitvoeren? Het is belangrijk om te onthouden dat het starten van een gerechtelijke incasso geld kost. Als het gaat om een relatief kleine vordering, dan kun u uzelf afvragen of het bedrag opweegt tegen de tijd en energie die u erin steekt. Door de vordering in zo’n geval te verkopen aan een incassobureau, wordt het bureau de nieuwe eigenaar van deze vordering. U krijgt direct een deel van het bedrag van de vordering op uw rekening gestort en hoeft geen tijd en energie meer te steken in deze wanbetaler. Het verkoop je vordering levert dus uiteindelijk altijd meer op.Gerelateerde artikelen

Online autoverzekeringen vergelijken

Exact boekhouden

Goudzoeken met CFD’s: handel in grondstoffen