CDV INFO
Image default
Financieel

Wat de mkb accountant Oldenzaal kan doen voor jou

Een mkb- accountant Oldenzaal kan voor jou als ondernemer handig zijn. Hij kan je helpen met veel zaken rondom financielen en andere zaken. Zo kan een accountant Oldenzaal helpen met het samenstellen en controleren van de jaarrekening

Waarom een jaarrekening opstellen?

Uit uw jaarrekening blijkt hoe uw bedrijf het afgelopen jaar heeft gedraaid. Uw accountant Oldenzaal stelt deze jaarrekening – die bestaat uit een balans, winst- en verliesrekening en een toelichting daarop – samen volgens wettelijke eisen. Als u een BV hebt, moet u de jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel. De accountant Oldenzaal maakt, meestal na het afgeven van een samenstellingsverklaring, hierbij een publicatiejaarrekening. Daarnaast kan ook de accountant Oldenzaal de getrouwheid van de financiële informatie controleren. U krijgt dan een controleverklaring. Dit geeft banken of andere financiers de zekerheid dat de gegevens in uw jaarrekening juist en volledig zijn.

Adviseren over fiscale zaken

Iets anders waar de accountant Oldenzaal u mee kan helpen is het advise geven over verschillende fiscale zaken. Een ondernemingsvorm, bijvoorbeeld een BV, heeft vergaande fiscale, maar ook juridische consequenties. De accountant Oldenzaal adviseert u welke ondernemingsvorm het beste bij u past. Als u een starter bent, kan een gesprek met een accountant hierover noodzakelijk zijn. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar ook als u al jaren een bedrijf hebt, is het verstandig om uw ondernemingsvorm en -structuur samen met een accountant Oldenzaal door te nemen. Er kunnen goede redenen zijn om te kiezen voor een andere ondernemingsvorm. Dit speelt vooral als uw onderneming is gegroeid of juist in omvang is afgenomen. En vergeet het internationale zakendoen niet. Ook hierbij komen veel fiscale kwesties om de hoek kijken. Zo kan  de accountant Oldenzaal u als ondernemer dus met veel verschillende dingen mee van dienst zijn. Het loont dus om een accountant Oldenzaal in dienst te nemen.