CDV INFO
Image default
Woningen

Hoe sluit je de hypotheek Vlissingen af?

Een hypotheek Vlissingen afsluiten is geen dagelijkse bezigheid, om je inzicht te geven welke stappen er allemaal worden genomen in dit traject lees je hieronder alle stappen bij het afsluiten van een hypotheek Vlissingen.

Kennismaken

De eerste stap is waarschijnlijk de belangrijkste stap van het hypotheekproces, de kennismaking met de hypotheekadviseur. Want naast een hypotheek met een scherpe rente en goede voorwaarden is het van groot belang dat je vertrouwen hebt in de vakkundigheid van de adviseur. De adviseur moet namelijk aan de hand van jouw persoonlijke situatie en wensen een op maat gemaakt advies geven. Daarna moet je een aantal gegevens aanleveren en maakt de adviseur een klantprofiel. Dit klantprofiel bestaat uit het inventariseren van de kennis, ervaring, financiële situatie, risicobereidheid en de doelstelling die je hebt met de hypotheek Vlissingen.

Afsluiten hypotheek

Daarna geef je akkoord aan de adviseur. Bij je akkoord dient je de opdracht tot dienstverlening te tekenen, hierin wordt de opdracht bevestigd. Met de getekende opdracht tot dienstverlening kan de adviseur de hypotheekofferte van jouw keuze aanvragen. Er moet een taxatierapport worden gemaakt, deze opdracht kun je zowel zelf plaatsen bij een makelaar als door de adviseur laten verzorgen. Door de adviseur wordt het adviesrapport afgerond waarin je klantprofiel zit en een omschrijving van het hypotheekadvies met daarbij de geadviseerde producten. Daarna zal de hypotheekverstrekker de stukken controleren en de definitieve offerte uitbrengen. Bij een positieve uitkomst is de offerte definitief en dient je deze nog te ondertekenen. Na akkoord is de offerte voor de hypotheek Vlissingens dus definitief akkoord! Vaak wordt er bij de aankoop van een woning als ontbindende voorwaarde de financiering van de woning afgesproken. Bijvoorbeeld als je de financiering voor de hypotheek Vlissingen toch niet helemaal rond krijgt. Lukt het wel? Dan ga je vervolgens naar de notaris om de hypotheek Vlissingen te onderteken en daarmee is het proces ook afgerond.