CDV INFO
Image default
Financieel

Een lening op maat

Geld lenen is soms een noodzakelijk kwaad. Je moet een schuld aangaan bij een bank om iets te kunnen aankopen. Voor een wagen of voor een huis of appartement ben je genoodzaakt dit te doen. Want de kost ligt veel te hoog en je kan dit niet zelf betalen. De bank zal je dan maar al te graag bijstaan en je hier ene lening op maat aanbieden. Ze kijken naar je mogelijkheden, hoeveel je kan lenen per maand en je komt een kosten percentage overeen. Voor een woonlening kan je hier vaak nog over onderhandelen.

 

Er is een groot aantal banken die de strijd aangaan om zoveel mogelijk klanten binnen te halen. Dat doen ze op alle mogelijke manieren, via Tv, reclame borden en vooral via het internet. De banners met aanbiedingen over leningen zijn soms niet weg te slaan. Geld lenen lijkt normaal geworden en je doet er beter maar aan mee. Als je de denkwijze van de bank zou volgen. Maar leen alleen maar als je dit echt nodig acht. Het aangaan van een lening zorgt voor een bepaalde druk, omdat je maandelijks het geld moet voorzien om te kunnen terug betalen, en daarbovenop komen ook nog eens de kosten op de leningen.

 

Zorg dus voor een passende lening, zodat je maandelijks niet te veel moet afbetalen, want anders kan het lastig worden als je een lange duurtijd moet ondergaan. Met een lening simulatie kan je al eens kijken wat het precies zal kosten. En dan is het zaak om er de voordeligste lening uit te halen. Minder kosten wil zeggen dat jij meer zal overhouden op het einde van de maand, voor de duurtijd van de lening. Hou dit zeker in het achterhoofd, het kan je geld besparen. Alle beetjes helpen, ook als je moet geld lenen.

 

http://www.kredietje.be/