CDV INFO
Image default
Bedrijven

De Arabische waterpijp

Meestal worden waterpijp gebruikt in sociale kringen. Ze zijn onder andere te nuttigen in “shisha lounges” waar men samen komt om de waterpijp te gebruiken. Zo zijn er verschillende shishas die meerdere slangen hebben. Zo kan je met meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de shishsa, zonder dat iemand hoeft te wachten op zijn beurt.

 

Maar je hoeft niet per se naar een shisha lounge. Je kan ook zelf een shisha aanschaffen voor thuis gebruik.  Een waterpijp is niet heel duur. Zo heb je er al een vanaf 50 euro. In dit artikel lees je een aantal waterpijp tips met betrekking tot het gebruik en de onderdelen.

 

In het algemeen bestaat de waterpijp uit vier verschillende elementen. Zo heb je als eerste de shisha slangen, een waterreservoir, een schacht en een tabak houder. Bij het monteren van de shisha is het belangrijk dat je alle elementen hebt, en goed begrijpt welke functie elk onderdeel heeft.

Ook is het belangrijk bij de bevestiging of montage van de shisha de onderdelen goed en secuur vast te maken. Er kan gemakkelijk lucht ontsnappen waardoor de waterpijp ervaring beinvloed kan worden.

 

Het is belangrijk om de vaas niet helemaal tot de rand te vullen met water omdat hij anders bij gebruik zal overstromen. Een laagje van 2 tot 3 cm is de perfecte hoogte. Verder zijn er nog een aantal tips om ervoor te zorgen dat het roken van de waterpijp verloopt naar toebehoren. Zorg altijd dat er voldoende water in de vaas zit. Het is ook belangrijk dat alle onderdelen na elk gebruik uit elkaar worden gehaald om schoon te maken. Dit moet worden gedaan zodat de shisha niet verstopt en bacteriën niet achterblijven.

 

Shisha is een bezighoud die van origine uit arabische landen komt. Het grote verschil met roken is dat er verschillende shisha smaken en soorten zijn. Hierdoor spreekt het meer aan op een jongere generatie omdat er ook zoete smaken beschikbaar zijn.

 

https://premium-hookahs.nl