CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

Zwemspa biedt vele voordelen

De zomer komt eraan en het zonnetje trekt steeds meer op. Dit is het moment dat u, wellicht samen met uw partner, nog eens nadenkt over die lang gekoesterde droom. Een eigen zwembad in de tuin. Heerlijk om tijdens de zomerdagen in te vertoeven. Plezier voor het hele gezin! Toch twijfelt u nog. Het kostenplaatje is immers niet niks, de tuin moet aangepast worden en ook neemt een zwembad uiteraard de nodige onderhoud met zich mee.

U heeft op internet wellicht al gezocht naar de mogelijkheden. Misschien dat u in deze zoektocht ook iets anders bent tegengekomen dat lijkt op een zwembad. We hebben het dan niet over een jacuzzi of bubbelbad. We hebben het nu over de zogeheten zwemspa. Een combinatie van een zwembad en laatstgenoemde jacuzzi. Een zwemspa biedt alles wat u terug vindt in een zwembad en in een jacuzzi bad. Baantjes zwemmen, sportiever zwemmen maar ook lekker genieten van de effecten en opties van een jacuzzi. Zwemspa’s beschikken namelijk over een zwembad gedeelte en een jacuzzi gedeelte.

In het zwembad gedeelte kunt u uw zwemmen en gebruik maken van de ingebouwde waterstroom installatie. Hier kunt u tegen de waterstroom in zwemmen, wat voor een echt zwemsport effect zorgt. In het jacuzzi gedeelte zijn massagejets ingebouwd die u heerlijk doen laten ontspannen na een drukke dag op het werk. Ook is het een ideaal plekje om na het zwemmen even in uit te rusten. En waar kan dat nou beter dan in een spa bad. Wanneer u een zwembad in de tuin wilt bouwen krijgt u te maken met nogal wat veranderingen in de tuin. Veranderingen die permanent zijn. U kunt een zwembad immers niet zomaar meenemen wanneer u gaat verhuizen en ook verplaatsen is uitgesloten. Dit is bij een zwemspa wel het geval.

U kunt een zwemspa ook inbouwen maar ook bovengronds plaatsen behoort tot de mogelijkheden. Of u nu kiest voor inbouw of niet u kunt uw swimspa altijd verplaatsen, gezien deze een vaste omkasting heeft. Ook is een swimspa veel onderhoudsarmer dan een zwembad in de tuin. De cover die over het bad komt beschermt het water tegen vuil en stof. Ook zorgt deze cover voor een perfecte isolatie waardoor uw water warm blijft en de energiekosten beperkt blijven. Dingen die toch belangrijk zijn om mee te nemen in uw overweging.

Ten slotte is een zwemspa ook een stukje goedkoper dan een zwembad. Niet alleen dus qua onderhoud maar ook de aanschaf zelf. Wilt u zwemmen en bubbelen in een bubbelbad? Dan is een zwemspa iets voor u!

http://www.sunspabenelux.nl