CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

De inrichting van uw eetkamer

In de eetkamer heerst van zichzelf in veel gevallen al een gezellige sfeer. Door uw interieur aan te passen op deze gezellige sfeer realiseert de ultieme eetkamersfeer. Er zijn zoveel dingen die u kunt doen om uw eetkamer een ‘gezelligheid boost’ te geven dat u misschien niet zo goed weet wat u moet doen om van uw eetkamer de ideale eetkamer te maken. Om die reden geven we u in dit artikel een aantal tips. Tips die iedereen kan gebruiken bij het inrichten van de eetkamer en die werken voor alle verschillende soorten huishoudens. Het avondeten is uiteraard een fijn moment, maar met deze tips maakt u van het avondeten een feestje.

Groen moet u doen

Planten misstaan in geen enkele ruimte van uw huis, zo ook niet in de eetkamer. Er zijn zoveel verschillende soorten planten dat er altijd wel 1 tussen zit die past bij uw persoonlijke smaak en interieur. Buiten de gezellige sfeer die planten toevoegen aan uw woning/eetkamer kunnen ze ook een positief effect hebben op de luchtkwaliteit in huis. Op deze manier kunnen planten dus ook positieve invloed hebben op uw gezondheid.

Een ‘te’ grote eettafel

Het middelpunt van de eetkamer: de eettafel. Het middelpunt van uw eetkamer is natuurlijk iets wat best een beetje mag opvallen. Veel huishoudens kiezen daarom voor een ‘te’ grote eettafel, dit zorgt voor een erg warm en gezellig gevoel. Huishoudens met 4, 5 of.6 personen kiezen steeds vaker een eettafel voor 8 personen. Een eettafel voor 8 personen lijkt dus te groot, maar zorgt voor een gezellig effect en kan van pas komen wanneer u bijvoorbeeld visite heeft.

Eettafel

Kies voor een vloerkleed

Een vloerkleed doet het altijd goed, in welke ruimte dan ook. Het kan ruimtes knus en intiem maken. Ook voor uw eetkamer is een vloerkleed uitermate geschikt, het zorgt echt voor de warme sfeer die we zo graag terugzien in een eetkamer. Buiten het bevorderen van de sfeer heeft een vloerkleed ook een andere functie, het is een ontzettende lekker ondergrond om uw voeten op te plaatsen tijdens het eten.

Sfeerverlichting van groot belang

Verlichting kan veel doen met een ruimte, niet alleen in positieve zin, maar ook in negatieve zin. Bij het kiezen van de verlichting in uw eetkamer kunt u het best kiezen voor een warm licht, omdat dat uiteraard de sfeer is die u over wilt brengen. Verder is het verstandig om te kiezen voor een dimbaar licht. Met dimbaar licht kunt u de sfeer in een kamer binnen no time veranderen.