CDV INFO
Image default
Bedrijven

Zo overtuig je jouw ouders om op exchange te gaan

Wil je graag op uitwisseling gaan naar bijvoorbeeld een high school in Amerika, maar zijn je ouders er niet zo van overtuigd? Maak je geen zorgen, want wij geven je een aantal tips waarmee je ze hopelijk kunt overhalen. Een exchange biedt enorm veel voordelen, dus wees vastberaden en overtuig je ouders zeker.

Geef je ouders de tijd

Geef je ouders eerst wat tijd om erover na te denken. Als je direct alles aan hen voorlegt, kunnen ze snel overweldigd raken en nee zeggen. Doe rustig aan en leg je ouders uit waarom jij graag op exchange wilt gaan. Vertel welke landen je interessant vindt en benoem de voordelen van een exchange programma.

Laat zien hoe graag je op exchange wilt gaan

Laat je ouders ook weten dat je er heel hard voor gaat werken. Zoek bijvoorbeeld uit welke eisen er precies aan de exchange worden gesteld en geef aan dat je hieraan gaat voldoen. Als ze zien hoe gemotiveerd je bent, kunnen je ouders waarschijnlijk makkelijker positief denken over een exchange.

Geef je ouders alle informatie

Geef hen ook wat informatie over het programma waarmee je wilt gaan. Vertel bijvoorbeeld hoe lang de exchange duurt, waar je zult verblijven en met wie je in contact komt. Het is belangrijk dat je ouders weten waar je naartoe gaat en wat er precies gaat gebeuren zodat ze zich minder zorgen hoeven te maken.

Zorg dat je zelf de exchange kunt betalen

Tot slot kan het helpen om aan te geven dat je zelf in staat bent om de exchange te betalen. Zo hoeven je ouders niet alles voor je te regelen en kunnen ze erop vertrouwen dat jij alles in orde gaat maken. Daarnaast ben je ook volledig onafhankelijk van je ouders in dit geval. Dit is met name een voordeel als je deel uitmaakt van een gezin dat wat minder te besteden heeft. Als je ze dit laat weten, kunnen je ouders waarschijnlijk met een geruster hart toestemmen met de exchange.

We hopen dat deze tips je kunnen helpen bij het overtuigen van je ouders om op exchange te gaan. Wanneer ze eenmaal begrijpen hoeveel voordelen het programma biedt, zullen je ouders vast positiever staan tegenover de mogelijkheid. Vergeet niet om hard te werken en alles goed voor te bereiden, zodat je de tijd van je leven gaat hebben.