CDV INFO
Image default
Bedrijven

Wat zijn serres?

We horen steeds vaker van serres en het bouwen ervan maar wat zijn serres eigenlijk? Serres zijn een toevoeging of uitbreiding van een huis. Het kan een grote serre zijn of een kleine. Ze komen namelijk in veel verschillende vormen en maten.

Bij het bouwen van serres wordt er eerst gekeken wat er mogelijk is en wat de klant wil. Hoe groot een serre wordt is afhankelijk van waarvoor het gebruikt gaat worden. Met serres kun je namelijk veel verschillende kanten opgaan. Het kan een verlening van het huis worden om meer ruimte te creëren. Het kan een woonkamer, eetkamer, werkkamer of wat je ook maar kunt bedenken worden. De serrebouwers denken dan ook mee en proberen de ruimte te bouwen die je wil.

Wat wel alle serres gemeen hebben is het gebruik van glas. In serres word er veel glas gebruik om zo een soort van open ruimte te creëren. Dit is dan ook de reden waarom het aan de tuinzijde word gebouwd. De natuur komt zo tot zijn recht en natuurlijk licht komt zo naar binnen. Als je in een serre zit kun je dan ook tot rust komen ongeacht waarvoor je het gaat gebruiken.