CDV INFO
Image default
Woningen

Elektrische gordijnen

Elektrische gordijnrails:

Er zijn diverse soorten elektrische gordijnrails in de markt maar de rail die er het meeste uitspringt is de elektrische gordijnrail van Somfy. De Somfy Glydea rail onderscheidt zich in de markt door een aantal kenmerken. Zo is deze gordijnrail uiterst stil in gebruik. Een ander groot voordeel is dat deze rail ook gewoon met de hand bediend kan worden ondanks dat er een motor aan zit. Het voordeel is dan wanneer u in de buurt bent van de gordijnen dat u deze gewoon met de hand kunt bedienen zonder eerst de afstandsbediening te moeten zoeken. De motor is leverbaar in 6 verschillende types, een aantal hiervan heeft zelfs de optie van touch control. Dit houdt in dat wanneer u een klein rukje aan de gordijnen geeft dat deze dan automatisch doorlopen naar het eindpunt.

Naast de verschillende motortypes is het mogelijk om deze elektrische gordijnrail ook te laten buigen zodat de rail mooi door een erker gebogen kan worden. Er zijn verschillende soorten glijders leverbaar, u kunt kiezen voor rollers waarmee de gordijnen onder de rail komen te hangen. Of kies voor voorsprongglijders, hierdoor is het mogelijk om de gordijnen voor de rail op te hangen. Wanneer u wave gordijnen wilt dan kiest u voor de wave glijders. Deze glijders zitten onderling met een koordje aan elkaar waardoor er mooie gelijkmatige golven in de gordijnen ontstaan.

Er zijn legio redenen om te kiezen voor elektrische gordijnrails. Zo zijn er situaties dat u moeilijk bij de gordijnen kunt komen. Of de gordijnen zijn heel zwaar omdat ze te hoog of te breed zijn om met de hand te bedienen. Een ander voordeel is dat u niet meer met uw handen aan de stof komt waardoor de gordijnen langer schoon blijven en daardoor een langere levensduur hebben. Uiteraard zijn elektrische gordijnen ook een luxe product. In sommige huizen zijn er zo veel ramen dat u dit liever niet met de hand dagelijks wilt openen of sluiten. Daarnaast zijn de elektrische gordijnen een mooie oplossing voor minder valide mensen en ouderen.

https://blinddesign.nl/elektrische-gordijnen/