CDV INFO
Image default
Fotografie

Waarom 3D scannen de toekomst is

3D Scannen is de toekomst

Heeft u al eens gehoord over de mogelijkheden van 3D scanning? Of is dit voor u een nieuwe techniek waar u nog niet eerder over heeft gehoord, maar wel graag meer over wilt weten? Lees dan gauw verder!

Eigenlijk moet u 3D scannen zien als het tegenovergestelde van 3D printen. Waar een 3D printer een model print tot iets fysieks, iets tastbaars. Maakt een 3D scanner juist een digitale 360 graden opname van een fysiek product, gebouw, installatie of zelfs een heel omgeving. De mogelijkheden met 3D scannen zijn eindeloos, tot het punt dat u het ook kunt inzetten voor Reverse Engineering!

3D Reverse Engineering

Misschien goed om eerst wat meer te vertellen hoe 3D scanning werkt. Bij 3DLS werken we namelijk al jaren met onze vertrouwde en zeer geavanceerde Faro 3D scanner voor opdrachtgevers uit binnen- en buitenland en in elk denkbare sector of branche. Deze scanner bevat een zeer hooggevoelige camera die 360 graden om zijn eigen kan draaien. De scanners meet door middel van gevoelige lasertechniek nauwkeurig alle punten die het ziet. Elk punt is vervolgens een meetpunt tot de volgende meetpunt. Door beelden op een zeer hoge tempo te schieten van al deze punten én deze aan elkaar te ‘monteren’ ontstaat een 3D puntenwolk. Deze waardevolle data wordt opgeslagen en via de webshare cloudsoftware in de cloud gezet zodat iedereen er toegang tot kan hebben voor wie het van belang is.

De toepassingen voor Reverse Engineering zijn natuurlijk ook divers dankzij 3D scanning. Echter worden deze veelal gebruikt om onderdelen na te bootsen die concurrenten worden gebruikt aan de hand van een foto. Maar het is goed denkbaar dat een onderdeel opnieuw gefabriceerd moet worden, die uit productie is genomen. Voor meer informatie over de mogelijkheden van 3D reverse Engineering, neem contact op via 053 4800 557.

Beheersbaarheid en kwaliteitscontrole project

Een ander groot voordeel van 3D digitaal scannen is het toepassen van kwaliteitscontrole. Doordat alle data digitaal toegankelijk is en in de data gemeten kan worden, kunnen afwijken tijdig geconstateerd worden die met andere meetinstrumenten niet of moeilijk mogelijk zijn. Het bespaart u tijd en geld in een vroeg stadium, maar nog veel meer kosten in de uitvoering van uw project omdat u het risico van verkeerd bouwen mitigeert. Bij 3DLS hebben we het 3D scannen dusdanig kundig gemaakt dat we snel en overal inzetbaar zijn tegen lage kosten.

Inmiddels hebben we meer dan 1.000.000 m2 oppervlakte gescand voor gerenommeerde bedrijven zoals Akzonobel, Coca Cola, Universiteit Twente, Nuon, DAF, Scania, BMW en Volkswagen.

Start uw project vandaag nog bij 3DLS

We begeleiden ook in adviestrajecten in 3D scanning om zelf aan de slag te gaan met laserscanning. Wij kunnen u helpen op het gebied van;

  • Het leren gebruiken van puntenwolken: haal het maximale uit uw scangegevens
  • Gebruik van de scanner: voorbereiden van een scanproject of het verwerken van de scans in een model
  • Het leren modelleren met puntenwolken: creëer de juiste en efficiënte workflow.

Wilt u graag beginnen met 3D scanning? Mail uw vraag of project, bij voorkeur met afbeelding en informatie, naar k.brugman@ergodesign.nl. Wij nemen snel contact met u op.

https://www.3dls.nl/