CDV INFO
Image default
Bedrijven

Tips bij het zacht maken van water

Iedereen kent wel die momenten dat het hele huis schoongemaakt moet worden en je op elke kraan en douchekop kalkaanslag tegenkomt. Wanneer je hier snel last van hebt in huis betekent dit dat je hard water hebt. Dit houdt in dat het water dat uit jouw kraan komt veel kalk bevat. Er zijn een aantal manieren om je water zo zacht mogelijk en vrij van kalk te maken en in deze blog lees jij hoe je dat precies doet. 

Water ontharden  

Om ervoor te zorgen dat er zacht wateruit de kraan komt, kun je ervoor kiezen om een waterontharder te laten installeren. Dit apparaat zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk kalk uit het water wordt gefilterd. Op die manier heb jij minder last van kalkaanslag en zorgt het zachte water er ook nog eens voor dat je haar en huid niet uitdroogt. De werking van een waterontharderkun je makkelijk gezegd vergelijken met een soort filter. Het apparaat wordt aangesloten op de waterleiding en haalt de deeltjes kalk uit het water. 

De voordelen van zacht water 

Er zijn een aantal voordelen die aan zacht water verbonden zijn. Zoals al eerder genoemd is het beter voor de huid en het haar en bespaart het je een extra schoonmaakbeurt. Naast deze voordelen zorgt het er ook voor dat apparatuur in huis langer meegaat. Te veel kalk kan er namelijk voor zorgen dat apparaten waarbij water nodig is, zoals een waterkoker, minder lang meegaan en sneller complicaties krijgen. Indirect is het ook beter voor het milieu, omdat je bij het wassen minder wasverzachter nodig hebt. Je kleren komen gelijk al zachter uit de wasmachine en je hebt geen wasverzachter nodig. Dit zorgt weer voor minder chemische stoffen in het rioolwater wat weer beter is voor het milieu.