CDV INFO
Image default
Bedrijven

Orfeokliniek in Zoetermeer

Orfeokliniek is een kliniek die de beste mogelijke kwaliteit en zorg wil mogelijk maken. De kliniek staat garant voor de meeste zorgvuldigheid en de beste kwaliteit. Zowel tijdens als na de behandeling. Iedere dag opnieuw staat het team van Orfeokliniek klaar om hun beste werk neer te zetten. En dat is niet enkel voor de behandelingen en hoe die verlopen, maar dat geldt net zo goed voor de nabehandeling van de patiënten.

Als patiënt is het natuurlijk de bedoeling dat u er zo weinig mogelijk van merkt, want achter de schermen van Orfeokliniek in Zoetermeer zorgen een aantal procedures en protocollen ervoor dat de kwaliteit op het hoogst mogelijke pijl wordt gehouden. Daarbij is Orfeokliniek bezig om de kwaliteit, waar dat mogelijk is, te verbeteren.

Het ZKN-keurmerk is een keurmerk voor de branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland. Dit keurmerk heeft de kliniek al vijf keer opeenvolgend behaald. Dat is ten slotte een bewijs dat de kliniek haar patiënten zeer serieus neemt. Dit keurmerk is de beste weg naar kwaliteit op het hoogste niveau in Nederland. Het ZKN-keurmerk bewaakt het proces waarop de zorg verloopt die de kliniek aan de patiënten verleent. En daarmee wordt het gehele proces bedoeld; vanaf de diagnose tot aan het eindresultaat.

De hedendaagse lijst van criteria waaraan een kliniek moet voldoen bevat ook een VMS. Een VMS is een systeem dat veiligheid managet. Dit systeem waarborgt de veiligheid van de patiënten. Het VMS signaleert en analyseert diverse zaken als: risico’s, incidenten, klachten en compilaties. Het VMS is een waarborging op de kwaliteit van allerlei behandelingen zoals: extractie kies, kaakoperatie en bijvoorbeeld kinvergroting) Tevens is het VMS een keurmerk voor de veiligheid van de patiënten.

Het allernieuwste vereiste keurmerk is de toepassing van PROM’s. De afkorting PROM staat voor Patient Reported Outcome Measures. Dat is een vragenlijst die de patiënten zelf invullen. In de vragenlijst wordt gevraag naar hoe de patiënten hun behandeling hebben ervaren. Zo houdt Orfeokliniek in Zoetermeer de kwaliteit zo hoog mogelijk.