CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

Onder Constructie

Betonpoeren, het is lang niet bij iedereen bekend maar het speelt een ongelofelijk grote rol bij een constructie. Wanneer je gaat bouwen is het belangrijk dat je een stabiele basis hebt. Hoe groter het gewicht hoe belangrijker. Op het moment dat het gewicht verdeeld moet worden is het belangrijk gebruik te maken van betonpoeren. Betonpoeren zijn de sleutel naar een veilige en stabiele basis. Zonder betonpoeren heb je kans op verzakking. Je hebt goedkope betonpoeren maar aangezien het een verzakking voorkomt is het noodzakelijk te kijken of dit de juiste keuze is. Maak niet zomaar een besluit zonder je in te lezen.

Verschillen in betoenpoeren

Er zijn verschillende soorten betonpoeren. Hoe zwaarder het gewicht hoe stabieler de betonpoer moet zijn. Prefab poeren kan je bijvoorbeeld gebruiken voor je terras, garage of schuur. Je kan kiezen uit een poer met een gat of verschillende schroefdraden. Door naar de ondergrond te kijken weet je welke poer je het beste kan gebruiken. Voor grote constructies heb je grotere poeren nodig in tegenstelling tot bijvoorbeeld een hek of een veranda waar een kleine betonpoer zijn werk doet. Betonpoeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Mocht je niet zeker zijn welke grootte je het best kan gebruiken, is het verstandig contact op te nemen met een deskundige. Door contact op te nemen ben je er zeker van dat je een goede aankoop doet en kan genieten van het eindproduct.

Keuze van materiaal

Waarom worden betonpoeren gemaakt van beton? Vroeger maakte men gebruik van hout in plaats van beton. Door ontwikkelingen zijn we begonnen met het gebruiken van betonpoeren dat een veel stabielere en veiligere keuze is. Beton is een stevig materiaal en in staat elk gewicht te dragen. Beton is flexibel wat de mogelijkheid geeft het in meerdere vormen te gieten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, kan beton niet rotten. Dit is ontzettend belangrijk aangezien een betonpoer het gewicht verdeeld van je constructie.