CDV INFO
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een nieuwe baan

Op zoek naar een nieuwe baan

Een nieuwe baan zoeken is voor veel mensen een hele opgave. Of je nu ontslagen bent, of zelf je ontslag hebt genomen; de periode waarin je tussen banen zit geeft bijna altijd een onzeker gevoel. Veel mensen kunnen bij hun banenjacht wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom hebben wij hieronder een aantal tips op rij gezet om jouw droombaan te vinden!

  1. Zorg dat je CV up-to-date is! Zonder legitiem en professioneel ogend CV zullen werkgevers je niet zo snel serieus nemen. Hoe kleurrijk en veelzijdig je als persoon ook bent, je zult altijd eerst vergeleken worden met andere CV’s. Op je CV zet je in ieder geval al je gegevens, opleiding(en), talen, eventuele certificaten en je eerdere werkervaring. Met een goed geordend CV laat jij zien dat je professioneel bent.
  2. Zorg dat je vroeg bij vacatures gemeenten bent! Houd de vacaturesites elke dag in de gaten, probeer ’s ochtends en ’s avonds rond te kijken naar eventuele matches. Zorg er hierbij ook voor dat je je mail tijdig beantwoord. Wanneer je een uitnodiging van een bedrijf ontvangt, is het wel zo degelijk om tijdig(!) een bevestiging af te geven. Zorg er voor dat je elke dag je mail checkt, of zet notificaties voor nieuwe mailtjes aan.
  3. Wees niet bang om een keer in een andere branche te werken. Wanneer je te kieskeurig bent zullen er, afhankelijk van de branche, niet veel banen precies geschikt zijn voor jou. Vaak zijn er binnen organisaties veel mogelijkheden om naar een andere positie te groeien die bij jou past. Vooral bij overheidsinstanties, zoals werken bij gemeenten, is het mogelijk om binnen de organisatie een andere functie te bekleden wanneer blijkt dat dit beter aansluit op jouw vaardigheden.
  4. Zorg ervoor dat jouw omgeving er ook van op de hoogte is dat je een baan zoekt, dit kan het proces enorm versnellen. Erg veel vacatures worden namelijk opgevuld door familie- of vrienden van. Via via kun jij zelfs terecht komen in een vacature waar je in eerste instantie niet geschikt voor bent!

Met behulp van deze tips vind jij vast en zeker een baan die bij jou past. Het belangrijkste blijft toch het doorzetten, ook na eventuele afwijzingen.

https://professionalpartners.nl/