CDV INFO
Image default
Bedrijven

Chirurgische kaakoperaties

Er zijn steeds meer mensen in Nederland die een beugel dragen, het is tegenwoordig meer dan normaal om een beugel te dragen als puber zijnde, maar ook volwassenen kiezen er tegenwoordig steeds vaker voor om hun tanden mooier te laten zetten door middel van een beugel. Er zijn een hoop verschillende aandoeningen aan de mond, kaak en tanden die aangepakt kunnen worden met een beugel. Er zijn daarentegen ook een aantal aandoeningen die niet kunnen worden opgelost door alleen het dragen van een beugel, hierbij is vaak een chirurgische kaakcorrectie nodig in combinatie met een orthodontische behandeling.

Deze manier van behandelen wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een te kleine onderkaak of juist een te grote onderkaak. Het kan mogelijk zijn dat de orthodontist het nodig vind om de tanden eerst verder uit elkaar te trekken en pas na de chirurgische kaakcorrectie deze weer op de correcte plek te plaatsen doormiddel van bijvoorbeeld een beugel.

Chirurgische kaakcorrecties worden normaal gesproken alleen toegepast bij mensen boven de 18 jaar. Dit is omdat mensen boven de 18 niet meer verder groeien en de correctie veilig kan worden uitgevoerd zonder het gevaar op het vergroeien van de correctie of veel pijn bij de persoon die de behandeling ondergaat. Ook is het voor mensen boven de 18 moeilijker om doormiddel van alleen een beugel de stand van de tanden te verbeteren, dit is omdat de groei in de mond minder makkelijk te beïnvloeden is dan tijdens de puberjaren.

Soms worden chirurgische kaakcorrecties ook in combinatie uitgevoerd als een persoon hinder ondervindt aan zijn/haar uiterlijk, dit kan bijvoorbeeld een kin zijn die teveel naar voren staat of een kin die teveel naar achteren staat. Hierbij kan een kincorrectie uitkomst bieden. Bij een kincorrectie wordt er een botsnede gemaakt in het bot van de kin en kan deze worden verplaatst.

http://orfeokliniek.nl