CDV INFO
Image default
Vervoer en transport

Onderhoudstips om uw scootmobiel in de beste staat te houden

Een scooter laten repareren is iets wat u niet kunt vermijden, maar preventief onderhoud uitvoeren is een zekere manier om de levensduur van uw scooter te verlengen. Vraagt ​​u zich af hoe u uw scooty in de best mogelijke staat kunt houden? Hier zijn vijf onderhoudstips voor scooters om je tweewieler in topconditie te houden.

Houd het schoon en controleer de banden regelmatig

Stof en vuil kunnen in de hoeken en gaten van het circuit van uw scooter komen en deze beschadigen. Om dit te voorkomen, reinigt u het oppervlak van uw tweewieler één keer per week grondig. Wanneer u water gebruikt om het oppervlak van uw scooter schoon te spoelen, zorg er dan voor dat de contactschakelaar, geluiddemper en H.T. Spoel zijn bedekt met een plastic vel. Parkeer je scooter na het schoonmaken uit de buurt van direct zonlicht en op een schaduwrijke plek, zodat de kleur niet vervaagt. Een groot deel van het in topconditie houden van uw scooter is ervoor zorgen dat de banden correct zijn opgepompt en dat er geen krassen of kleine sneden op het oppervlak zijn. Houd de bandenspanning strikt aan zoals aanbevolen door de fabrikant. Breng uw scooter ook onmiddellijk naar een servicecentrum als u voelt dat de wielbalans en uitlijning niet goed zijn.

Controleer de motorolie en laat deze regelmatig onderhouden

Het is geen geheim dat motorolie essentieel is voor een soepele werking van uw scooter. Controleer daarom regelmatig uw motoroliepeil en zorg ervoor dat u niet te laag loopt. Let ook op lekkages en laat uw scooter niet op vuile olie rijden. Onthoud dat het niet vervangen van uw motor door verse olie kan leiden tot koolstof afzettingen die een belemmering vormen voor de interne bewegingen van de motor. Ook een tip om uw scooter te onderhouden die u religieus moet volgen, is om hem regelmatig te laten onderhouden. In het ideale geval zou het het beste zijn als u het door een erkende dealer laat onderhouden. Als dat niet mogelijk is, breng het dan alleen naar een vertrouwde derde partij. Onderhoud aan uw tweewieler houdt de carburateur en bougie schoon. Als uw tweewieler meer dan 1000 kilometer heeft afgelegd, overweeg dan om hem meteen een onderhoudsbeurt te geven.

Onderhoud de batterij

Zie de accu van uw scooter als het hart, zonder welke de motor niet start. Daarom is routine-onderhoud van de accu van uw scooter altijd een goed idee. Als u corrosie, ophoping of lekkage constateert, stuur deze dan zo snel mogelijk voor reparatie of vervanging. Houd er rekening mee dat als u uw voertuig lange tijd niet gebruikt, de batterij veel sneller leeg raakt dan de normale levensduur. Zorg er daarom voor dat u uw tweewieler lang genoeg ronddraait om de accu voldoende opgeladen te houden.