CDV INFO
Image default
Hobby en vrije tijd

de nieuwste muziek op een cd!!!!!!!

Persoonlijk vind ik het bedenken van wat ik moet vragen voor Sinterklaas of kerst ieder jaar saaier en moeilijker worden dan het uit mijn hoofd berekenen wat de cosinus is van een halve Big American-pizzapunt. Vaak denk ik dan terug aan de betere tijden: aan vroeger, toen het allemaal nog simpel was. Je vroeg ieder jaar gewoon de nieuwste Hitzone, je kreeg de nieuwste Hitzone en je was weet ik veel hoe lang heel erg gelukkig met de nieuwste Hitzone. De allereerste Hitzone die ik grijs draaide was Hitzone 6.

Ik kon me vroeger geen kerst voorstellen zonder Hitzone. Iedereen had Hitzones, zo veel mogelijk. En als de Hitzone zei dat iets een hit was, dan was iets een hit. Daar was geen twijfel over mogelijk. Voordat ik besloot om de Hitzone weer ouderwets op het verlanglijstje te zetten, wilde ik eerst even weten wat er in de tussentijd allemaal is veranderd. We zijn dit jaar aangekomen bij Hitzone 67. ZEVENENZESTIG. Mijn allereerste Hitzone is dus 61 Hitzones (minus jaarcompilaties) geleden uitgebracht. En toen ik de tracklists van Hitzone 6 en Hitzone ZEVENENZESTIG naast elkaar legde kon ik maar één ding concluderen: er is in al die jaren geen drol veranderd.

Hitzone 6 stamt uit 1999 en Hitzone 67 kwam in september van dit jaar uit. Het concept is ongewijzigd en, laten we eerlijk zijn, nog steeds ijzersterk. Hitzone was én is de soundtrack van eenieders puberteit en ik hoop met heel mijn hart dat de verzamel-cd nog vele generaties deze plek in de samenleving mag innemen. Hieronder neem ik jullie mee terug naar het Hitzone 6-tijdperk en bewijs ik tevens dat de Hitzone 67-generatie geen haar anders is. Het recept voor een legendarische Hitzone is na al die jaren nog steeds hetzelfde, en dit zijn de ingrediënten: 

1. NET IETS TE VEEL EDM-TRACKS

Het hoge aantal EDM-tracks zorgde er altijd al voor dat het de luisteraar haast onmogelijk werd gemaakt om adem te halen. En dat is op Hitzone 67 niet anders. Het enige verschil is dat het nu allemaal Electronic Dance Music heet en back in the dayzz was dat Eurodance (of whatever). En dat het destijds allemaal met een Roland TR-909 in elkaar werd geknutseld en nu met een Macbook.

Een selectie dansplaatjes die ook jij, als gelukkig eigenaar van Hitzone 6, door de oren hebt laten galmen: DJ Jurgen – Better Off Alone, Buzzy Bus die we natuurlijk allemaal kennen dankzij Gigi D’agostino en The Master Of The Wheels Of Steel himself met The Launch.

Op Hitzone 67 zien we Calvin Harris, David Guetta en Yellow Claw, die met Last Night Ever ook op deze Hitzone de nodige portie gabber bezorgen. Elektronische bangers blijven dus een belangrijk ingrediënt in het Hitzone-recept, dat al langer hetzelfde is dan die van de gehaktballen van je oma.

Zelfs de videoclips zijn niet geëvolueerd, want het dragen van rare kleren in een verlaten kerncentrale is nog steeds super hip.

Hitzone 6: ATB – Don’t Stop

 

3. DE MULTICULTURELE HIT WAARVAN NIEMAND DE TEKST ECHT KENT

Een Hitzone is geen Hitzone zonder een multicultihit die iedereen meezingt zonder echt de tekst te kennen. Iedereen doet op de dansvloer alsof hij of zij de lyrics integraal kan meezingen, maar stiekem weet niemand wat er daadwerkelijk wordt gezegd. De Godfather van dit concept is uiteraard de Macarena (henenenenenene MACARENA, swimpapalalapla MACARENA). Maar laten we over de hier onderstaande nummers ook gewoon even eerlijk zijn: we hebben massaal geen idee. Dus, once and for all:

Tarkan:
Seni gidi findikkiran
Yilani deliginden cikaran
Kaderim puskullu belam
Yakalarsam

4. EEN SNUFJE SENTIMENTELE, ALTERNATIEVE ROCKBAND

Die mag natuurlijk niet ontbreken. Je bent jong en je wilt wat, dus ga je op gitaarles. Dat is heel begrijpelijk en voor die jongens en meisjes stond en staat er nog steeds altijd een heerlijke gitaarplaat op de Hitzone. Je weet wel, van een band die dan op Wikipedia “alternatieve rockband” wordt genoemd, maar eigenlijk gewoon zoetsappige radiohitjes maakt. (bewijsstuk 1, bewijsstuk 2) 

Hitzone 6: New Radicals – You Get What You Give

 

 

5. VENGABOYS

De Vengaboys zijn voor de Hitzone zoiets als de tomatenpuree in je pasta bolognese, de kaas over je burrito, de aardappelen in je mousaka, de aardbeien in je aardbeientaart. Op twee nummers na is iedere single van de Vengaboys op een Hitzone terechtgekomen (funfact voor aan de bar). Van Boom Boom Boom tot aan Shala Lala. In 2010 maakte de groep een comeback en ze ontbreken daarom ook zeker niet op Hitzone 67

Op Hitzone 6 waren ze nog aanwezig met Were Going To Ibiza! (hetgeen ex-bandlid Roy weer net te letterlijk nam door steward te worden), in 2013 hebben ze de patenten gekocht van Feeling Hot Hot Hot (uit 1983…) en hier een of andere bliepjesversie van gemaakt. Wat maakt het ook uit, het zijn verdomme de Vengaboys. 

6. DE BOYBAND

Wie zegt dat boybands iets is van 67 Hitzones geleden heeft onder een enorme zwerfkei gelegen. Boybands zijn hot, booming en big as fuck. De jochies van MainStreet verkopen toko na toko uit en One Direction kreeg in ons land een winkel. De muziek is hetzelfde, de clips zijn hetzelfde – het enige verschil tussen boybands in 1999 en boybands in 2013 is dat hun clips in 1080p zijn. Meer niet. 

En zowel NSYNC als de Backstreet Boys kwamen in 2013 weer bij elkaar. YES. 

 

Okay, er is één ding wel veranderd: de lessen Engels zijn er in de tussentijd een heel stuk op vooruit gegaan. Op Hitzone 6 konden we namelijk nog genieten van, jawel, Double Date. De meeste waardeloze deelname aan het Nationale Songfestival OOIT. 

startpagina zal zijn. 

http://www.hitzoneluisteren.nl/