CDV INFO
Image default
Hobby en vrije tijd

Holnieten: wat zijn dit en waarvoor worden ze gebruikt?

 

Onder holnieten worden speciale klinknagels verstaan met een uitsparing in het midden (een hol). Holnieten bestaan uit twee onderdelen, die aan elkaar genageld worden. Dat is de reden dat deze nieten in de volksmond ook wel eens “jongens en meisjes” of “mannetjes en vrouwtjes” genoemd. De nieten worden gebruik om bijvoorbeeld het leer van riemen aan elkaar te bevestigen. Maar ook worden ze toegepast in kleden, tentdoeken en allerlei materialen van textiel en karton die aan elkaar bevestigd moeten worden. Verder worden de nieten gebruikt voor hobbymatige doeleinden, als bevestigingsmiddel.

 

Soorten holnieten: grootte, materialen en kleuren

Er zijn uiteenlopende soorten nieten beschikbaar in hol-varianten. Veelgebruikte soorten zijn de nieten met een bolle cq. ronde bovenkant. Naast dubbele holnieten zijn er deze nieten ook in platte uitvoeringen verkrijgbaar. De doorsnede van de holnieten kan uiteenlopen van ongeveer 7 mm tot 15 mm. De materialen die voor de nieten worden gebruikt, zijn onder meer kunststof, aluminium en antraciet. De nieten zijn beschikbaar in uiteenlopende kleuren, van zilverkleurig en goudkleurig tot kleuren als zwart en wit. Er is dus keuze in overvloed als je op zoek bent naar dit soort nieten. Voor welke toepassingen je ze ook nodig hebt.

Bekijk ons assortiment nieten en bestel jouw voorraad eenvoudig en voordelig online

Koop ook voordelig jouw holnieten online. Deze nieten zijn scherp geprijsd, zeker als je ze in grotere hoeveelheden bestelt, en van de hoogste kwaliteit. Na een bestelling via de webshop word er snel geleverd!