CDV INFO
Image default
Sport

Aandachtspunten bij het kopen van rijkleding van Samshield

Rijkleding moet er representatief uitzien, ademen en vooral een hoog draagcomfort bieden. Veel kleding is strak of getailleerd om schuren te voorkomen. Hoe hou je hier rekening mee wanneer je gaat shoppen voor Samshield kleding of een leuke Vestrum rijbroek? En waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een nieuwe rijoutfit? Met de tips uit dit artikel sta jij straks met meer zelfvertrouwen in de winkel en weet je precies waar je op moet letten wanneer je via een webshop op internet bestelt.

Luister naar je lichaam

Rijkleding zit pas comfortabel wanneer het past bij je lichaam. Laat de maten op de labels dan ook vooral wat ze zijn en richt je vooral op de pasvorm. De maat van het ene merk komt ook niet altijd overeen met dezelfde maat van een ander merk. Zo valt een Italiaanse Vestrum rijbroek over het algemeen wat smaller uit dan bijvoorbeeld vergelijkbare Samshield kleding.

Kijk naar wat je al hebt

Kijk voordat je gaat shoppen eerst eens goed in je kledingkast. Wat heb je al hangen? En welke items draag je vaak. Je kunt dan veel gerichter op zoek naar rijbroeken, jasjes en polo’s die je hiermee kunt combineren. Bedenk ook waar je kleding voor zoekt. Je stelt andere eisen aan een wedstrijdjasje voor een dressuurparcours dan voor een ontspannen rit in het bos.

Vergeet de basis niet

Wat je wensen ook zijn, het is altijd handig om voldoende basisitems te hebben. Simpele maar kwalitatieve polo’s bijvoorbeeld. Maar vergeet ook de andere, onmisbare items niet. Ga altijd veilig rijden met een Samshield cap. En wat dacht je van de uitrusting van je paard? PS of Sweden heeft bijvoorbeeld veel verschillende dekjes, bandages en andere items in tal van kleuren en uitvoeringen. Zo kun je de outfit van je paard helemaal afstemmen op die van jezelf.