CDV INFO
Image default
Sport

Hoe snel kan een persoon gewicht verliezen op een crosstrainer?

Hoe snel kan een persoon gewicht verliezen op een crosstrainer?

Hoewel je ook calorieën kunt verbranden en gewicht kunt verliezen op cardiovasculaire fitnessapparaten, zoals de loopband of een hometrainer, bieden crosstrainers ook een aantal andere voordelen. Crosstrainers belasten je gewrichten minder dan loopbanden en de crosstrainers met bewegende handgrepen trainen, in tegenstelling tot loopbanden of fietsen, ook je bovenlichaam. Net als bij andere fitnessapparaten is een goede houding en voldoende trainingsintensiteit belangrijk voor het verbranden van vet en het minimaliseren van het risico op letsel.

Calorieën verbranden

Tijdens een training op een crosstrainer verbrand je een aanzienlijk aantal calorieën. Tijdens een half uur op een crosstrainer verbrand je als je 125 pond weegt 270 calorieën, 335 calorieën als je 155 pond weegt en 400 calorieën als je 185 pond weegt. Dit melden de fitness-experts van de Harvard University. Als je 200 pond weegt, kun je maar liefst 432 calorieën per half uur verbranden.

Jouw gewichtsverliesplan

Het verliezen van 1/2 tot 1 pond per week is een veilige hoeveelheid die helpt bij het maximaliseren van vetverlies en bij het verlagen van het risico op het weer aankomen van gewicht, vertelt diëtist Sheri Barke van het College of the Canyons. Als je aanzienlijk overgewicht hebt, kan 2 pond per week ook nog veilig zijn. Het verliezen van 1 pond per week betekent het verminderen van 3500 calorieën per week. Je kunt dit bereiken door 1750 calorieën weg te laten uit je dieet en 1750 calorieën te verbranden door middel van het doen van oefeningen. Als je 185 pond weegt, kun je die 1750 calorieën per week verbranden met ongeveer vijf keer een workout van een half uur op een crosstrainer of negen workouts van ongeveer 15 minuten op een crosstrainer.

De intensiteit van de training

Je moet om gewicht te kunnen verliezen met een crosstrainer, trainen op een intensiteit dat je hart flink gaat pompen. Trek je leeftijd van 220 af om een schatting van je maximale hartslag te kunnen maken en streef tijdens het doen van oefeningen naar 60% tot 70% van dit getal. Als je bijvoorbeeld 55 jaar bent, kun je 60% van je maximale hartslag berekenen met de formule 220-55 x 0,6 = 82 slagen per minuut. Een intervaltraining kan je ook helpen om meer calorieën te verbranden. Gedurende je workout op de crosstrainer kun je vier minuten van matige intensiteit afwisselen met één minuut van een hogere intensiteit.

Let op je houding

Tijdens het gebruik van de crosstrainer moet je je hoofd omhooghouden, je schouders naar achteren en moet je je buikspieren strak houden. Je onderlichaam zal je gewicht dragen, dus vermijd het leunen op het stuur van het apparaat of het te stevig vastgrijpen van de hengsels. Trainen op een crosstrainer is over het algemeen veilig, maar als je al lang niet hebt gesport, is het verstandig om je arts te raadplegen. Doe dit ook als je de afgelopen maanden problemen met je gezondheid hebt gehad of pijn op de borst hebt ervaren.

Koop hier een crosstrainer op www.crosstrainerinfo.nl.

http://crosstrainerinfo.nl