CDV INFO
Image default
Sport

Duik verstandig de zee in met een trimvest en een ademautomaat

Voor duikers en/of snorkelaars is een trimvest en een ademautomaat onmisbaar. Zo kunt u met een trimvest ervoor zorgen dat u blijft drijven of juist meer naar beneden zakt en kunt u door een ademautomaat te gebruiken onderwater ademhalen. Naast deze twee essentiële duikersbenodigdheden, heeft u nog meer materiaal nodig als u gaat duiken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zuurstoffles en een duikerspak?

Gebruik uw trimvest op de juiste manier: volg een duikcursus

Als u nog (bijna) nooit heeft gedoken, dan is het misschien een idee om eerst een duikcursus te volgen. De verschillende duikersmaterialen hebben namelijk nogal een handleiding, het is handig en verstandig om te weten hoe u op een juiste manier met de verschillende duikersattributen om moet gaan. Een cursus kunt u eenvoudig online bestellen en na afloop ontvangt u een duikerscertificaat. U weet nu hoe u moet duiken en hoe u met uw duikersmateriaal om moet gaan, zoals bijvoorbeeld met uw trimvest en uw ademautomaat.

Hoe werkt een trimvest eigenlijk?

Een trimvest heeft u nodig om te kunnen trimmen. Dit houdt in dat u of zuurstof aan het vest toevoegt en hierdoor blijft drijven, of juist zuurstof weg laat lopen en hierdoor juist meer naar beneden zinkt. U kunt door te trimmen dus zelf bepalen op welke hoogte u uw duik voortzet. Dit kunt u door middel van twee knoppen op het vest regelen, hoe dit verder allemaal werkt, leert u tijdens een duikcursus. Als u al de nodige duikerservaring heeft, dan weet u dit waarschijnlijk al.

Fijn duiken met de juiste aankopen

Naast een ademautomaat kunt u nog veel meer soorten duikersartikelen verkrijgen bij Herman Lieven. Deze duikwinkel heeft een uitgebreid assortiment duikersartikelen. Ook kunt u er terecht voor vragen, advies en reparaties. De medewerkers die bij dit bedrijf werken, hebben veel ervaring en kunnen u alles vertellen over de verschillende mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Een club actie met bedrukte bidons

Van Schaik Personal trainer Ede

de beste sportschool in Haarlem