CDV INFO
Image default
Bedrijven

Software voor de HR manager

Het personeel is de drijvende kracht achter een bedrijf. Het is een belangrijke asset voor de winstgevendheid van het bedrijf. Daarom wordt personeel al eens het menselijke kapitaal genoemd en ook dit kapitaal heeft de nodige zorg en een goed beheer nodig. Meestal gebeurd dat door een human resource manager.

Een human resourse manager staat in voor het beheren en het managen van het personeel van een organisatie. Tot zijn taken behoren het toezien en het geven van advies over de arbeidsomstandigheden, het personeel beoordelen en bijstaan in hun loopbaan, nieuwe werknemers aannemen en opleiden, bestaand personeel verder opleiden en helpen ontwikkelen. Een HR manager is dus verantwoordelijk voor alle personeelszaken van een bedrijf. Vaak hebben enkel middelgrote en grote bedrijven de budgetten om een vaste HR manager aan te nemen, kleine bedrijven kiezen meestal voor een consultant HR, die advies geeft en enkel regelmatig ingeschakeld wordt.

Voor de HR manager bestaat er ook een handige tool die hem ondersteunt om de uitvoering van zijn taken en het bijhouden en overzien van alle personeelsinformatie efficiënter te laten verlopen. We hebben het dan over HRM software, dit is software die het toelaat om diverse personeelsgegevens eenvoudig bij te houden in één grote database. De HR manager kan hierin een overzicht bewaren van alle arbeidscontracten, personeelsgegevens, vakantie aanvragen en de administratie van ziektedagen en ziekteverzuim. Dit is erg handig voor grote bedrijven, maar ook voor kleine bedrijven met 10 of meer werknemers is het al mogelijk. De software werkt volledig online en heeft een dashboard waar alle informatie op elke moment inzichtelijk is. Gegevens worden binnen de 24 uur verwerkt zodat het altijd up-to-date is. Dit roept waarschijnlijk al een idee over hoge prijzen op, maar dat is onterecht. De software is gunstig geprijsd. Na eenmalige opstartkosten, is er maandelijks slechts een bedrag te betalen voor onderhoud en hosting.

http://www.cbbs.nl