CDV INFO
Image default
Energie

MR16 HALOGEEN SPOTS VERVANGEN DOOR MR16 LED LAMPEN

In vergelijking met alle andere retrofit lampen is de MR16 fitting één van de meest voorkomende (goed voor meer dan één miljard stopcontacten over de hele wereld). Door de veelzijdigheid van de lamp en de kleinheid in omvang, wordt deze spot veel gebruikt in de bedrijfswereld, ziekenhuis-omgevingen, musea en huizen. Halogeen MR16s zijn inefficiënt met hun hoge vermogen en korte levensduur. MR16 led lampen zijn en aantrekkelijke vervanging voor de halogeen MR16s.

Dit artikel gaat over de laag-voltage-MR16 LED lampen, deze zijn gepresenteerd als vervanging voor 50W halogeen spots. Niettemin, het gebruik van de MR16 LED verlichting in bestaande aansluitingen is niet zo aan te raden. De gebruiker, of het nu een zakelijke professionele verlichting gaat of voor privé gebruik, moet begrijpen dat de compatibiliteit met bestaande transformatoren en dimmers minimaal is. Sommige transformatoren zijn bruikbaar, maar best kan je alles vervangen door LED-trafo’s en LED-dimmers.

De meest voorkomende halogeen MR16/GU10 lampen op de markt zijn de 20W, 35W en 50W. In de afgelopen jaren, hebben veel LED fabrieken aangekondigd LED MR16 lampen uit te uitvoeren in een equivalent van 50W halogeen lampen met een gelijke lichtbundel, intensiteit en de lichtopbrengst. Bijvoorbeeld, een 50W halogeen moet presteert in de 500-lm-reeks met een intensiteit van 2400 op een stralingshoek van 25°. Echter, het na testen van het Amerikaanse Ministerie van Energie heeft aangegeven dat alleen in het afgelopen jaar sommige MR16 LED lampen begonnen te komen tot een echte 50W-equivalent waar de center-breedte intensiteit gemeten is.

 

De huidige LED-technologie is gevorderd tot het punt waar de prestatiestatistieken van halogeen lampen — met inbegrip van nominale levensduur, werkzaamheid, de temperatuur van de kleur, de kleur van de stabiliteit, en nu CRI — kan worden bereikt of overschreden. Door het grote hoge volume naar MR16 LED lampen vervangers, zal de technologie blijven innoveren in een snel tempo uit de LED, elektronica, optica en licht ontwerp perspectieven.

http://www.leds-depot.be/