CDV INFO
Image default
Energie

Alles over de luchtwasser

Een luchtwasser behandelt verontreinigde lucht. Ammoniak, fijn stof en geuren worden door middel van een filterpakket en waswater afgevangen. Luchtwassers worden gebruikt om de luchtkwaliteit in stallen te verbeteren en uitstoot van schadelijke gassen in stallen en door de industrie te verminderen. Prismafilter levert luchtwassers voor de agrarische sector en de industrie.

Hoe werkt een luchtwasser

Een luchtwasser verplaatst en reinigt grote hoeveelheden lucht. Het filterpakket in luchtwassers heeft daarom een groot aanstroom oppervlak. Dat zorgt voor een lage luchtweerstand binnen in de luchtwasser. Tijdens de behandeling van de stallucht wordt het filterpakket door een circulatiepomp continue besproeid met water uit de luchtwasser toegevoegd met zwavelzuur. Wanneer de ammoniak in contact komt met het zwavelzuurwater ontstaat er een chemische reactie die het niveau van de ammoniak verlaagt. Ook geuren en fijn stof worden hierdoor gereduceerd.

Energie besparen met luchtwassers en klimaatbeheersingssystemen

Door gebruik te maken van een pomp op precies de juiste sterkte kan de luchtwasser optimaal functioneren is het verbruik van elektriciteit minimaal. Hierdoor bespaart u op energiekosten en behaalt u een zo hoog mogelijk rendement. Het is ook mogelijk om de warmte die opgevangen wordt door het water van de luchtwasser om te zetten naar laag thermische warmte. Deze warmte energie is te gebruiken voor stalvloerverwarming. Of sla de warmte op voor later in een Solar Freezer zodat u deze energie op koudere dagen naar behoefte weer kunt gebruiken. Dit alles zorgt voor besparing op uw energieverbruik. 

Service en onderhoud aan luchtwassers 

Wanneer u een Prismafilter chemische luchtwasser installeert heeft u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een monteur van Prismafilter voert dan minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uit aan uw luchtwasser. Controle vindt plaats aan de hand van een dataloggingsysteem verbonden aan Prismafilter via een Cloud oplossing. Het dataloggingsysteem houdt alle statussen voor u bij. In het geval van storingen biedt Prismafilter algehele service. U kunt een controlebezoek krijgen van de handhaving. Met een luchtwasser van Prismafilter hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Na de jaarlijkse onderhoudscontrole leveren onze monteurs u een statusrapport aan van de verrichte controle en werkzaamheden. Deze kunt u indien nodig bij een controle overleggen. 

Meer informatie over luchtwassers 

Wilt u meer weten over luchtwassers? Neem dan contact op met Prismafilter. We helpen u graag een luchtwasser te vinden die past bij de behoeften van uw onderneming.

http://www.prismafilter.nl/agrarische-filters/varkenshouderij/chemische-luchtwassers/