CDV INFO
Image default
Verbouwen

Modern douchen: maak kennis met de inloopdouche

Modern douchen: maak kennis met de inloopdouche

Tegenwoordig is de inloopdouche in steeds meer badkamers terug te vinden. Deze moderne variant op het normale douchen is simpelweg een douche waar je gemakkelijk in kunt lopen. De gehele badkamer inclusief de douche is gelijkvloers. Vaak bestaat de vloer hierbij uit tegels, maar ook kan er gekozen worden voor een douchebak die zo goed als naadloos aansluit op de rest van de vloer. Middels een wand of muur wordt de doucheruimte afgescheiden van de rest van de badkamer. Voorheen nam de welbekende douchecabine een royale plek in. Deze kan gemakkelijk worden vervangen door een inloopdouche. Behalve het ruimere aanzicht, ziet het er eigentijds en verfijnd uit.

 

Waarom kiezen voor een inloopdouche?

Een inloopdouche in de badkamer is al jaren razend populair. Dit is enerzijds vanwege het moderne uiterlijk van de douche. Wanneer je kiest voor een glazen wand heeft dat een mooie, ruimtelijke uitstraling. Anderzijds kan er gekozen worden voor een zijwand met wandtegels. In beide gevallen kun je tevens kiezen voor een profiel in de wand. Dit zorgt voor een extra touch in jouw interieur. Natuurlijk kun je ook juist gaan voor een strak en afgewerkt aanzicht. In dat geval doe je goed door te kiezen voor een wand zonder profiel. Verder biedt een inloopdouche een uitkomst voor het (vlug) reinigen van je badkamer. Bij het schoonmaken van je inloopdouche ben je vanzelfsprekend veel minder tijd kwijt dan bij het schrobben van je douchecabine inclusief gordijn, scherm enzovoorts. Een inloopdouche klinkt dus niet enkel ideaal, dat is het ook.

 

Is mijn badkamer geschikt?

Bij de aanschaf van een inloopdouche komt wel wat meer kijken dan enkel het zetten van een wand. Jouw badkamer is ten eerste geschikt wanneer de afvoerbuis zich onder de vloer van de badkamer bevindt. Is dit niet het geval, dan zal het water niet weglopen. Niet getreurd: natuurlijk kan hier tegenwoordig iets aan worden gedaan. Door het aanleggen van een verhoogde vloer is de installatie van een inloopdouche alsnog mogelijk. Op deze manier wordt er ruimte gecreëerd voor het douchewater. Badkamers voorbeelden bekijken is een goede manier om inspiratie op te doen voor leuke ideeën.

 

Safety first

Vanwege de beperkte afsluiting van de douche met de rest van de badkamer, ontstaat er meer kans op een gladde vloer. Een goede antislipvloer is onmisbaar wanneer je voor een inloopdouche kiest. Dit zorgt een veilige doucheomgeving. Ook kun je kiezen voor vloertegels met een wat ruigere textuur. Hierdoor vloeit het water naar andere oppervlakken en hebben je voeten voldoende grip. Verder is een grip aan de muur geen overbodige luxe. De positie van je grip dient zorgvuldig gekozen te worden. Kies een plek waar je gemakkelijk bij kunt wanneer je onder de douche vandaan stapt. Met deze  toepassingen zal jouw douchemoment een ontspannende bezigheid zijn en blijven. Bovendien kun je er voor kiezen tevens een douchezitje aan te schaffen. Dit zorgt voor het ultieme comfort. Douchen was nog nooit zo relaxed!

 

Verrijk jouw badkamer

De inloopdouche is een fantastische aanwinst voor ieder huishouden. Je kunt gemakkelijk en eenvoudig je eigen stijl laten terugkomen bij het installeren van deze moderne douche. In te richten naar smaak en wens is de inloopdouche een ware parel voor jouw badkamer!