CDV INFO
Image default
Telefonie

Wereldwijd gratis telefonie met internetbellen

U kunt wereldwijd gratis bellen wereldwijd via Voice Over Internet Protocol (VoIP). De gratis Wi-Fi-oproepen worden van uw computer of mobiele apparaat geplaatst, niet van een vaste telefoon. Deze telefonie apps bieden alleen gratis bellen naar andere leden van dezelfde dienst en kosten een kleine vergoeding voor bellen buiten die dienst.

Klik hier meer informatie over internetbellen.

U heeft een Wi-Fi-verbinding of een mobiel gegevensplan nodig om van deze VoIP-services gebruik te kunnen maken. Voor de duidelijkheid is een dynamische of condensor microfoon of een headset beter dan de ingebouwde microfoon van uw computer voor spraakoproepen. Als u van plan bent om video-oproepen te maken, heeft u een compatibele webcam nodig. Voor gratis bellen, gebruik een Wi-Fi-verbinding op internet. U kunt ook een mobiele dataverbinding gebruiken, maar u kan kostenbelasting van de mobiele provider aanvragen, tenzij u een onbeperkt gegevensplan heeft.

De hier genoemde gratis telefonie apps hebben de test van de tijd overleefd en hebben een groot aantal geregistreerde gebruikers. Elk van hen kan worden gebruikt om gratis te bellen.

 

1. Internetbellen via Viber

Met de Viber-app kunt u audio- en video-oproepen maken en video- of spraakberichten gratis wereldwijd verzenden naar iedereen die ook de Viber-service gebruikt. De gesprekken zijn helemaal gratis wanneer ze op Wi-Fi of een 4G-netwerk worden geplaatst. Als u een 3G-verbinding gebruikt, kan u de kosten van uw provider ontvangen.

Viber werkt op iOS, Windows 10 en Android mobiele apparaten en op Windows en Mac computers. Download gewoon de app en registreer. U kunt zo vaak praten als u ook op Viber wilt.

 

2. WhatsApp bellen

WhatsApp is een enorm populaire gratis belapp beschikbaar voor Mac- of Windows-computers en voor Android, iOS, Windows en BlackBerry mobiele apparaten. Daarmee kunt u overal gratis met je vrienden en familie praten, ook al zijn ze in een ander land, zolang ze de WhatsApp-app, desktop of webclient gebruiken. De app ondersteunt zelfs video-oproepen, en u hoeft zich geen zorgen te maken over het bellen van kosten wanneer u een Wi-Fi-verbinding belt.

What’sApp is al lang genoeg om de waarde van beveiliging te leren kennen, en het maakt gebruik van sterke end-to-end-encryptie om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Niet eens WhatsApp kan horen wat je op je telefoongesprekken zegt.

 

3. Skype bellen via PC

Microsoft’s Skype is de opa van de gratis bellen apps. Het is beschikbaar voor een breed scala van computers, tablets, mobiele telefoons, slimme tv’s, slimme draagbare apparaten en gaming consoles. Wat uw toestel ook is, het is waarschijnlijk dat Skype er voor beschikbaar is. Uw vrienden hoeven niet hetzelfde apparaat te gebruiken, maar dezelfde app. U kunt gratis, wereldwijd tekst, bellen of videogesprekken gratis naar andere Skype-gebruikers, wanneer u dat wilt. U kunt zelfs oproepen opnemen als u dit wenst.

Skype-to-Skype-oproepen overal in de wereld zijn altijd gratis. Als u iemand wilt bellen die niet op Skype is, wordt u gevraagd Skype Credit aan te schaffen om het gesprek te voltooien.

 

4. VoIPStunt

VoIPStunt, van Dellmont Sarl, is een softwareprogramma voor de pc die u kunt gebruiken om telefoongesprekken vrij te maken voor meer dan 20 buitenlandse landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Japan, Spanje en Zweden. U hebt een pc nodig die Windows 7 of hoger draait. Nadat u de software van VoIPStunt hebt gedownload en geïnstalleerd, kunt u gratis bellen naar elk land op de goedgekeurde lijst van het bedrijf. Als u een land belt die niet op de lijst van het bedrijf staat, wordt u gevraagd om credits te kopen om het gesprek te voltooien.

 

Wil je zakelijk bellen via een internetbellen dienst of VoiP? Dan kun je ook kiezen voor een VoIP provider die je kan adviseren over internetbellen via vaste telefonie en mobiel.

 

 

Bronnen

Voor meer informatie kun je de volgende bronnen raadplegen:

Bellen via internet