CDV INFO
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking: huisveiligheidstips van de professionals

Oost west, thuis best, zo luidt het gezegde. Maar het is ook de plaats die de meesten van ons beschouwen als de veiligste voor onszelf en onze gezinnen, en ook waar al uw dierbare herinneringen en waardevolle spullen worden bewaard. Dus een van de vragen die slotenmakers keer op keer worden gesteld is: “Hoe maken we ons huis veiliger?” Natuurlijk is een hightech, gecontroleerd huisbeveiligingssysteem een ​​geweldige manier om opportunistische dieven te ontmoedigen, maar we weten het dat niet iedereen daar het budget voor heeft. Gelukkig zijn er enkele stappen die u kunt nemen om uw woning tegen inbraak te beveiligen en het begint allemaal met uw sloten.

Een slot leggen Het standaard slot is wat een 4-pins slot wordt genoemd. Dit komt omdat, zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen, er vier staven in het tuimelmechanisme van het slot zitten die bepalen of een slot kan worden gedraaid. Elk van de pinnen heeft een andere lengte en heeft een veer aan de bovenkant die de pen omlaag duwt, waardoor het slot niet kan draaien. Die pennen moeten allemaal tegelijkertijd op de juiste hoogte worden geheven om de tuimelaar te laten draaien en de vergrendeling in of uit te schakelen. De dalingen en toppen op je sleutel zijn ontworpen om overeen te komen met de hoogtes die nodig zijn om de pinnen naar binnen te brengen tot de juiste hoogte. Dit is ook de reden dat het moeilijker kan zijn om het slot te draaien omdat uw sleutel versleten raakt.

Die vier pinnen in het slot zorgen ervoor dat het niet draait, dus in theorie, als je ze allemaal omhoog kunt duwen, kun je het slot draaien zonder een sleutel. De reden dat je niet zomaar een bobbypin erin kunt schuiven en omhoog kunt duwen, is dat elk van de pinnen op een andere hoogte staat, dus als je geen sleutel hebt, heb je een manier nodig om de juiste hoogte te vinden voor elke pin en duw ze allemaal apart op. Een lockpick-set wordt geleverd met de componenten die zijn ontworpen om dit eenvoudiger te maken, maar het is geen onfeilbaar proces.

Bescherming tegen slotpicking Dankzij online winkelen is het eenvoudiger dan ooit om een ​​lockpick-kit te bemachtigen – iets waarvan we weten dat het er behoorlijk goed uitziet. Thuisinbraken hebben echter bewezen dat het niet zo erg is als velen van jullie denken. Een team van de Universiteit van North Carolina in Charlotte ondervroeg meer dan 400 veroordeelde inbrekers om gedragspatronen te volgen en te leren wat er zou kunnen worden gedaan om de veiligheid van het huis te verbeteren. De resultaten van de enquête waren best interessant. Slechts 12 procent van de ondervraagden zei bijvoorbeeld dat ze van tevoren een diefstal hadden gepland. Dat is een vrij klein aantal inbrekers die daadwerkelijk meedoen met een plan. Bovendien meldde slechts een op de acht dat er daadwerkelijk een slot werd gepakt om binnen te komen. De heersende methode om binnen te komen was een deur die niet kon worden geopend of die zich een weg baant door een deur of raam. Wat dit ons vertelt is dat, hoewel lock-picking af en toe gebeurt, dit niet de meest gebruikelijke methode is. In plaats daarvan, als u de beveiliging van uw huis wilt verbeteren, moet u stappen ondernemen om het voor een inbreker gemakkelijker te maken een deur of raam te bereiken en verborgen te blijven.

Te nemen stappen Als u uw huis wilt beschermen tegen inbraak, zijn er een paar verschillende stappen die u kunt nemen die niet veel kosten, maar mijlen kunnen gaan in de richting van bescherming van uw huis. Dat zijn:

  • Visies verbeteren – vaker dan niet, zouden de onderzochte inbrekers eenvoudigweg hun weg naar een huis inslaan. Of je je nu zorgen maakt over lock picking of geforceerde toegang, een geweldige manier om je huis te beschermen is om overal mee naartoe te nemen waar een potentiële dief zich kan verstoppen als ze proberen binnen te komen. Dit omvat zaken als het terugsnoeien van begroeide planten en struiken en zorgen voor je hebt sterke werklampen rondom je huis.
  • Vergrendelingen moeilijker te dwingen maken – een standaard nachtslot is, verrassend genoeg, een van de beste slotopties die er zijn. Het kan echter alleen echt zijn werk doen als het op de juiste manier is geïnstalleerd. Dit betekent dat de bout minstens een volledige inch in het deurkozijn moet gaan en dat de schroeven die de beveiligingsplaat bevestigen minstens drie centimeter lang moeten zijn. Korter en het hout van het deurkozijn zal te gemakkelijk versplinteren en toegang toelaten.
  • Het laten lijken alsof er iemand thuis is – volgens de enquête die we hierboven vermeldden, zeiden de meeste inbrekers dat ze rekening zouden houden met mensen in de buurt, in de vorm van bedrijven, buren en zelfs autoverkeer. Hoewel je niet per se het verkeer in je buurt kunt vergroten, zijn er genoeg gadgets en dingen die je overal in huis kunt gebruiken om het te laten lijken alsof iemand thuis is, zelfs wanneer je dat niet bent.

Als je verdere manieren wilt om je huisveiligheid te verbeteren in en rondom Den Haag, neem dan contact op met Slotenmaker Den Haag, onderdeel van Lock Secure. Wij kunnen u helpen met alles, van nieuwe sluisinstallatie en keyless entry-systemen tot een volledig huisbeveiligingssysteem. Bel ons vandaag nog om aan de slag te gaan!

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag