CDV INFO
Image default
Alarmsysteem

Inbraken tijdens de vakantie

Het hele jaar door wil je je huis zo goed mogelijk bewaken tegen inbraak, maar tijdens de vakantie misschien nog wel het meest. Er wordt heel veel ingebroken in vakantieperiodes omdat het nu eenmaal veel makkelijker is voor de inbreker. Hij hoeft alleen maar een paar dagen achtereen te checken dat jullie echt weg zijn en dat weet hij dat hij vrij spel heeft. In dit artikel delen we een aantal tips om jezelf te beschermen tegen inbraak tijdens je vakantie.

Tip 1: Sociale media

Veel mensen vinden het leuk om tijdens de vakantie een aantal leuke vakantiefoto’s te delen met de wereld. Ze gooien deze zonder er bij na te denken of Facebook of Instagram. Bedenk dat inbrekers niet gek zijn en dit ook in de gaten houden! Erg aardig dat je ze even laat weten dat je voorlopig nog niet naar huis komt… Bewaar deze foto’s dus voor na de vakantie.

Tip 2: Zichtbaarheid

Jij bent er niet om je eigen huis te bewaken, maar de rest van de buurt is er wel. Deze sociale controle is belangrijk. Zorg dus dat je huis goed zichtbaar is. Dit kun je doen door je huis goed te verlichten, met een lamp die automatisch aan gaat als het donker wordt.

Tip 3: Oppas

Een oppas voor je huis? Nou, ja! Vraag een vertrouwd iemand of hij of zij af en toe de post weg wil halen, de plantjes water wil geven en het zonnescherm in en uit wil draaien. Zo lijkt je huis meer bewoond.

Tip 4: Camerabewaking

Ook een bewakingscamera is geen gek idee. Dit schrikt veel inbrekers af, vooral gelegenheidsdieven. Ze gaan dan liever naar een ander huis, waar ze niet het risico lopen om gezien te worden en op beeld vastgelegd te worden. Je kunt de beelden van je bewakingscamera vaak doorzenden naar je mobiel, zodat je zelfs vanaf een tropisch strand nog je huis in de gaten kunt houden.

https://www.onlinecamerashop.nl/