CDV INFO
Image default
Bedrijven

Het bijzondere van Geleen

Elke dorp en elke stad heeft weer zijn eigen charme. Zo ook Geleen. Een perfect klein plaatsje in het zuiden van ons land. Wil je wat drukte om je heen? Dan ga je even naar Sittard. Die keuzevrijheid, dat is nu net zo fijn aan Geleen. Wil je weten wat er nog meer zo leuk is, aan deze plaats in Limburg? Lees dan gerust verder.

Vervoer van Pieterpad naar rijschool Geleen

Ten eerste is het natuurlijk handig dat Geleen een station kent, drie stations zelfs. Het bijzonder van station Geleen Oost is wel dat je dit station ook als vertrek kunt gebruiken voor het bewandelen van het bekende Pieterpad. Met het Pieterpad maak je gebruik van het eerste menselijke vervoer in de wereld: jouw eigen benen.

Het mooie van het Pieterpad is dat het zowel bedacht en gelopen is door twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een pad kon gebruiken voor een lange afstand. Die twee vriendinnen dat waren Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Zij hebben het hele pad ook beschreven.

Natuurlijk is Geleen niet alleen van het lopen en de trein. Het is zelfs de ideale stad om rijles te volgen. Volg je rijles bij een rijschool Geleen, dan zit je perfect. Hier kun je namelijk rijden in rustige gebieden en je kunt ook de drukte in naar Sittard. Op die manier leer je zowel het rijden in de drukte als in de stad.

Provinciale verschillen.

Natuurlijk maakt meer het plaatsje Geleen speciaal, dan alleen een rijschool Geleen of het Pieterpad. Wat ook bijzonder is, dat er provinciale verschillen te ontdekken zijn, in een stad als Geleen. Dat is natuurlijk interessant. Zo is het bijvoorbeeld zo dat als je in 2021 een dochter hebt gekregen, dat de kans best groot is dat jouw dochter Lia of Julia heet. Woon je echter in Geleen? Dan is de kans dat jouw dochter Emma heet weer groter. In Limburg was de naam Emma namelijk in 2021 favoriet. Nu is Emma ook een handige naam internationaal gezien. Deze naam is al heel lang en in meerdere landen een populaire naam.

https://046rijopleidingen.nl/

Gerelateerde artikelen

Een mooi afscheid in eigen Gorinchem

Het gebruik van de afdruk op papier

Kartonnen figuren