CDV INFO
Image default
Bedrijven

Een eigen bedrijf starten

Het kan een lastige keuze zijn om de beslissing te nemen je eigen bedrijf te starten en dus te stoppen met je huidige baan. Je loopt namelijk je vaste (vrij) zekere inkomsten elke maand mis. Je kan die natuurlijk ook wel verdienen als je een eigen bedrijf begint, maar het risico is veel groter. Hier moet je dus goed rekening mee houden. Als je daarnaast een eigen huis hebt en kinderen die later willen studeren, kan die keuze alleen maar moeilijker worden.

Belangrijke aspecten bedrijf

Als je zit te twijfelen of je nou wel of niet een eigen bedrijf moet beginnen, kan het handig zijn om aan de volgende aspecten te denken. Deze zijn namelijk erg belangrijk en komen in elke bedrijf voor:

  • Aspect 1: De administratie. Dit is een groot, maar zeker belangrijk onderdeel in het bedrijf. Als de administratie niet goed op orde is, kan er niet op een goede manier beslissingen worden genomen. Beslissingen worden namelijk genomen op basis van foute of verouderde cijfers. Het is dus belangrijk dat de zaken zoals de urenadministratie goed verlopen, zodat niet alleen de werkgever, maar ook de werknemer er profijt van heeft. Daarnaast wordt er ook van de werknemer verwacht dat het salaris op tijd wordt uitbetaald en dat de salarisstrookklopt. Er zijn daarnaast ook heel veel eisen waar de administratie aan moet voldoen.
  • Aspect 2: Eisen bedrijf. Controleer of zoek uit welke eisen er allemaal zijn bij het beginnen van het bedrijf. Het is namelijk niet alleen het bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Misschien zijn er ook bepaalde diploma’s vereist voor het verrichten van het werk dat er wordt gedaan. Daarnaast zijn er misschien vergunningen nodig voor het uitvoeren van het werk. Houdt ook goed alle regels en wetten in de gaten. Deze kunnen (net zoals de vergunningen) verschillen per gemeente.
https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home