CDV INFO
Image default
Gezondheid

De botox behandeling

Wanneer je ouder wordt zul je toch op een gegeven moment last gaan krijgen van rimpelvorming in je gezicht. Dit zullen voornamelijk frons- en lachrimpels zijn die dieper komen te liggen dan voorheen. Wanneer je je hieraan stoort is er een kans dat je een botox en fillers al eens hebt overwogen. In dit artikel vertel ik je dan ook graag wat meer over de botox behandeling.

 

De behandeling

 

Een botox behandeling eigenlijk maar een hele korte behandeling. De gehele behandeling duurt meestal maximaal tien á vijftien minuten. Botox injecties worden met een kleine naald in de spier geïnjecteerd. Dit kan zeker gevoelig zijn maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Om deze reden wordt deze behandeling dan ook altijd zonder verdoving gedaan.

 

Nazorg botox

 

Na een botox behandeling is het belangrijk dat je je hoofd zo veel mogelijk rechtop houdt. Het is dus beter om te voorkomen dat je gaat liggen of bukken. In de uren na de behandeling is het zaak dat je de behandelde spieren zoveel mogelijk gebruikt. De arts zal je dus de instructie geven om de behandelde spieren zo veel mogelijk te gebruiken door bijvoorbeeld te fronsen wanneer de spieren in het voorhoofd zijn behandeld.

 

Ook is het belangrijk dat je na botox behandeling een aantal uren wacht met make-up aanbrengen. Het is in de eerste dagen ook verstandig om het gezicht niet te masseren.

 

Het resultaat

 

Na de botox behandeling heeft de botox tijd nodig om het gewenste effect te bereiken. Na ongeveer twee weken is het uiteindelijk resultaat zichtbaar. De rimppels zullen dan oppervlakkiger zijn geworden. Het resultaat is wel maar tijdelijk. In de meeste gevallen blijft het resultaat van een behandeling een halfjaar tot driekwart jaar zichtbaar. In sommige gevallen blijft het resultaat langer zichtbaar.

 

Risico’s

 

Het is natuurlijk een bekende en geaccepteerde behandeling geworden, toch moet over de behandeling niet te licht nagedacht worden. Complicaties komen zelden voor maar ze kunnen niet uitgesloten worden. De meest voorkomende complicatie is een blauwe plek of ontsteking. Ook kan een allergische reactie voorkomen.

 

https://faceland.nl/

Gerelateerde artikelen

Ik wil wietolie bestellen!

Traumaverwerking helpt u verder

ZorgDirect in beweging