Wijnglazen van kristalglas schoonmaken.

      Reacties uitgeschakeld voor Wijnglazen van kristalglas schoonmaken.

Je hebt een paar prachtige wijnglazen gekocht van kristalglas. Natuurlijk ben je hier heel erg zuinig op. Je wilt tenslotte niet dat ze kapot gaan tijdens het schoonmaken. Daarnaast wil je ook niet dat ze beschadigen door een simpele schoonmaakbeurt. Toch wil je wel graag dat de wijnglazen nog steeds hun glans behouden. Wij hebben een aantal tips om de wijnglazen schoon te maken, zodat ze blijven blinken en niet kapot gaan.

 

Wijnglazen afwassen met de hand.

 

Als je zuinig bent met je wijnglazen, dan is het slim om ze af te wassen met de hand. Natuurlijk kan je ze ook in de vaatwasser doen, maar de kans dat er krasjes opkomen is natuurlijk groot. Door de glazen met de hand af te wassen kan je er veel meer aandacht aan besteden. Je voorkomt zo kalkaanslag en je glas blijft langer mooi. Gebruik gewoon een beetje warm water. Een schoonmaakmiddel is niet nodig en kan later de smaak van de wijn zelfs beïnvloeden. Gebruik overigens niet te heet water want kristalglas kan hierdoor breken.

 

Wijnglazen afdrogen met linnen.

 

Heb je weleens last dat er van die opgedroogde druppels blijven zitten op je wijnglas? Geen probleem als je ze afdroogt met een linnen handdoek. Je poetst de druppels zo weg en er blijft niets meer achter. Linnen neemt namelijk vocht veel beter op, dan andere droogdoeken. Daarnaast kan je het glas mooi opwrijven, zodat het kristalglas weer gaat glimmen.

 

Wijnglazen rechtop wegzetten.

 

Veel mensen maken de fout om wijnglazen op de kelk weg te zetten. De steel zit er niet voor niets en is gemaakt om de wijnglazen rechtop weg te zetten. Als je het wijnglas op zijn kop zet dan wordt de kelk afgesloten. Er ontstaat al snel een muffe geur die in het glas trekt en er bijna niet meer uit te krijgen is. Vermijd dit probleem ten alle tijden door de glazen gewoon rechtop weg te zetten in je vitrinekast. De kelk kan zo na een schoonmaakbeurt even luchten.

http://rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen