CDV INFO
Image default
Wijn

Witte wijnglazen voor bij het dessert

De meeste dessert wijnen zijn gemaakt van witte wijn. Over het algemeen zijn witte wijnen vaak wat zoeter van smaak. Tenzij je natuurlijk een droge witte wijn pakt. Als je een drie gangen diner serveert kan je een witte wijn dus prima bij het dessert serveren. Alleen het is wel leuk als je dan ook bijpassende witte wijnglazen hebt. Het type wijn dat je serveert is weer bepalend voor het glas. Wij hebben een aantal tips voor de aanschaf van witte wijnglazen bij je favoriete witte wijnen.

Smalle witte wijnglazen voor een dessert

Dessert wijnen zijn vrij zoet van smaak. Toch heeft de wijn van zichzelf weinig aroma. Als je een groot wijnglas pakt vervliegt het aroma als het ware. De drank komt zo niet tot z’n recht en je proeft veel minder de zoete smaak. Er kan zelfs een disbalans ontstaan tussen de zoete smaak van de wijn en de zuren die erin zitten. Terwijl je een dessert wijn gekocht hebt kan deze ineens heel droog smaken. De oorzaak ligt hier vaak lang niet altijd bij de keuze van een verkeerde wijn. Een verkeerd glas kan dit soort problemen ook veroorzaken. Het is belangrijk om een smal en compact glas te pakken. Je wijn komt zo niet in aanraking met teveel zuurstof en de aroma’s vervliegen niet direct.

Drink de wijn koud

Naast een smal glas drink je een dessertwijn eigenlijk altijd koud. De ideale temperatuur is afhankelijk van het type wijn dat je inschenkt. Meestal ligt deze rond de 8 graden. Als je de wijn koud drinkt is het belangrijk dat deze lang op temperatuur blijft. Je wil niet dat na een paar minuten je drankje alweer lauw van smaak is. Dit is ook een reden waarom witte wijnglazen vaak wat kleiner zijn. Zodra je de drank overgiet neemt het glas de temperatuur over. Een klein glas blijft langer koud, dan een groot glas. Dit is één van de vele reden waarom witte wijnglazen kleiner zijn, dan rode wijnglazen. Opvallend is dat er maar weinig mensen zijn die dit weten.

Kies voor witte wijnglazen die passen bij jouw favoriete druif

Het kan heel goed dat je een favoriet druiven ras hebt waar je graag witte wijn van drinkt. Witte wijnglazen kunnen hier eventueel goed bij aansluiten als je een glas aanschaft die speciaal gemaakt is voor een bepaalt druiven ras. Neem bijvoorbeeld witte wijnglazen voor D’ Alsance. Dit wijnglas is speciaal gemaakt voor witte wijnen uit de Elzas regio. Jouw Elzas wijnen komt zo echt tot z’n recht in dit wijnglas. Je hebt zo echt een bijpassend glas voor je favoriete druivensoort.

https://www.wittewijnglazenshop.nl/