CDV INFO
Image default
Wijn

Wijnglazen combineren met een kaasplankje.

Je hebt een paar mooie wijnglazen gekocht en nu wil je er ook meteen een gezellige avond van maken. In Frankrijk is het heel gewoon om wijnen te combineren met een kaasplankje. De wijnglazen blinken op je salontafel terwijl je een houten plankje met verschillende kazen neerzet. Een geslaagde avond kan beginnen, maar je vergeet nog iets. Welke kaas past er nu eigenlijk perfect bij jouw wijnglazen en favoriete wijn? Dat er kaas bij past weten we allemaal alleen soms past een bepaald kaassoort net iets beter, dan de ander. Gelukkig hebben wij wat tips zodat je kaas kan combineren met wijnglazen.

<h2>Zachte kazen combineren met wijnglazen.</h2>

Zachte kazen zijn vaak favoriet bij Nederlanders. Denk hierbij aan Brie of Camebert. Je merkt al snel dat er een hele nieuwe wereld voor je opengaat als je deze kazen gaat combineren met bepaalde wijnen. Een witte droge wijn past bijvoorbeeld prima in je nieuwe wijnglazen, maar ook bij de zachte kazen van vandaag de dag. Ben je meer een rode wijn drinker? Neem dan een fruitige lichte wijn zoals de Beaujolais.

<h2>Stevige rode wijn combineren met wijnglazen en kazen.</h2>

Je bent liever een stevige rode wijn drinker. Je drinkt bijvoorbeeld graag een Cabernet Sauvignon of een Syrah. Dit soort wijnen hebben meer een mildscherpe kaas nodig. Een blokje Gouda kaas past hier prima bij. Bij deze intense wijnen zoals o.a. de Merlot past ook een kaas met een extreme smaak. Een blauwaderkaas bijvoorbeeld zou hier prima bij smaken en kan leuk geserveerd worden naast je wijnglazen.

<h2>Wijn combineren met mozzarella hapjes. </h2>

Dol op mozzarella hapjes? Wist je dat je hier ook iets leuks mee kan doen in combinatie met wijn? Zet je wijnglazen maar alvast op tafel want je kan mozzarella prima combineren met Franse of Italiaanse wijnen. Natuurlijk hoort hier eigenlijk een Italiaanse wijn bij, maar je mag ook best een Franse wijn pakken. Zolang je maar een Pinot Noir neemt of een fruitige rode wijn die een tikkeltje complex qua smaak is.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen