CDV INFO
Image default
Dieren

Koop het juiste paardenvoer!

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw favoriete viervoeter de beste voeding en verzorging krijgt. Er zijn verschillende dingen waarop je moet letten. Paardenvoer kopen kan soms nog best een lastige klus zijn. Waar moet je op letten bij aankoop van brokken of ander voer? Lees hieronder meer om erachter te komen welk voer het meest geschikt is voor jouw paard!

 

Het kiezen van het juiste voer

Het kopen van echt goed paardenvoer is nog best moeilijk aangezien er vele varianten zijn Daarnaast heeft het voer ook verschillende doeleinde. Als je op zoek bent naar paardenvoer is het belangrijk om de volgende dingen door te nemen.

  • De leeftijd van het paard is belangrijk omdat oudere paarden andere voedingsvoorzieningen nodig hebben. Oudere paarden hebben namelijk sneller last van hun gebit.
  • Wat is de conditie van jouw paard? Gaat jouw paard regelmatig op wedstrijden of mee met ritten door de buitenlucht? Dan is het verstandig om te gaan voor voer met extra vetzuren en eiwitten.
  • Andere relevante factoren zijn de hoeveelheid paardenvoer die je aanschaft en natuurlijk de prijs.

Er zijn ook nog andere factoren waarnaar gekeken kan worden. Als je niet precies weet waar je naar moet kijken dan is het verstandig om een expert in te schakelen die je hierbij kan helpen. Neem contact op met Höveler voor het beste advies over voer voor jouw paard. Zij zijn namelijk al meer dan 100 jaar bezig met de beste voeding voor paarden. Dus voor advies en voeding ben je aan het juiste adres!