CDV INFO
Image default
Zorg

Wat is cupping volgens jou?

Een populaire behandeling die misschien wat vreemd klinkt: cupping Eindhoven. Het is een soort massage vanuit de Chinese geneeskunde die ervoor zorgt dat pijn en zwellingen verminderen, verkleefd littekenweefsel los komt, afvalstoffen afgevoerd worden en wat blokkades en spierknopen tegengaat. Daarnaast werkt het ook nog eens ontstekingsremmend. Er worden dan glazen cups op de huid geplaatst die dan vacuüm zuigen waardoor je weefsel omhoog getrokken wordt. Het kan misschien een beetje raar voelen maar het is zeker niet pijnlijk. Na de behandeling heb je wel rode vlekken op de plekken waar de cups hebben gezeten, maar die verdwijnen vanzelf weer na enkele dagen.

Cupping behandeling in Eindhoven

In Eindhoven kun je zo’n cupping behandeling boeken. Maak een afspraak bij de praktijk die gespecialiseerd is in traditionele Chinese geneeskunde. Naast cupping zijn er nog vele andere behandelingen te boeken. Cupping is ideaal voor klachten zoals nekpijn, rugpijn, verstuikingen en reumatische klachten. Naast het oplossen of verminderen van deze klachten is deze vorm van massage ook nog eens erg ontspannend. Boek daarom snel een cupping afspraak in de lichtstad Eindhoven.

Welke soorten cupping zijn er?

Er zijn verschillende manieren om de glazen cups vacuüm te laten zuigen op je lichaam. De hebt namelijk dry cupping en vuurcupping. Bij dry cupping wordt lage druk gecreëerd met een pomp of met de hand waarna deze vacuüm zuigt. Maar met vuurcupping wordt er een katoenen balletje aangestoken in de cup waardoor de zuurstof verdwijnt en er dus ook vacuüm ontstaat. Degene die de behandeling uitvoert in Eindhoven. weet dan precies waar de cups moeten staan om jou van je klachten af te helpen. Wil jij weten van welke cupping manier ze gebruik maken in Eindhoven? Neem dan even contact op met de praktijk. Ook kun je dan meteen een cupping behandeling in Eindhoven boeken.