CDV INFO
Image default
Onderwijs

The Square Mile heeft een uitstekende reputatie wat betreft taaltrainingen op maat

Taalcursussen met een hoog rendement voor de zakelijke markt – zoals zakelijk Engels en technisch Engels – dat is in een notendop wat taalinstituut The Square Mile te bieden heeft. De opleidingen kunnen bij bedrijven zelf, online of in een leslokaal in de buurt gegeven worden. De intensiteit van de taaltraining wordt in overleg bepaald. Evenzo de inhoudelijke accenten. Het aantal deelnemers varieert per cursus. Gaat het om veel cursisten tegelijkertijd, dan worden die per taalniveau ingedeeld. De beginners vormen samen een groep en de gevorderden worden bij elkaar geplaatst. The Square Mile werkt met veel taaltrainers waarvan velen native speaker zijn. Dit zijn de talen om uit te kiezen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Chinees, Russisch, Portugees, Italiaans, Arabisch, Pools, Turks en Farsi.

Op de website van The Square Mile – www.thesquaremile.nl – staat een aantal interessante blogs. Een daarvan behandelt ‘het maximale uit een taalcursus halen’. In het artikel lezen we dat de directe toepassing op de werkvloer van hetgeen in de lessen geleerd wordt van essentieel belang is om de taalnuances en -finesses echt onder de knie te krijgen. Het leren van een taal wordt vergeleken met autorijden en met dansen. De ‘droge’ techniek is aan te leren, maar waar het echt om gaat, is meters maken in de dagelijkse praktijk. Oefenen, oefenen en oefenen is het credo. En fouten maken, want daar leren we toch het meest van. In de blog worden vijf tips gegeven.

  1. Beperk je niet alleen tot het leerboek. Oefen de taal in reële situaties en pas de inhoud eventueel aan.
  2. Verwerk de taaloefeningen in je dagelijkse leven. Door iedere dag zowel thuis als op het werk te oefenenen met de nieuwe taal blijft het leerproces interessant, leuk en uitdagend.
  3. Oefen gericht. Gaat het erom de taal beter te leren spreken, oefen daarmee. Is schrijven van zakelijke emails het hoofddoel, leg de focus daar op. Et cetera.
  4. Neem een proactieve houding aan. Zoek bijvoorbeeld een aantal voor de branche relevante filmpjes op internet. Oefen niet alleen met medecursisten, maar ook met je partner, een vriend of buurman.
  5. Zorg dat je altijd een blocnote en pen (of telefoon!) bij de hand hebt om notities te kunnen maken. Noteer vragen en problemen die tussen de lessen bij je opkomen.
https://www.thesquaremile.nl