CDV INFO
Image default
Onderwijs

Managementondersteuning bieden

Als je ervan houdt om lekker druk bezig te zijn voor verschillende mensen en je nuttig te maken, dan kan een opleiding management assistent een uitkomst zijn. Jij ziet waar je zorgen bij het management uit handen kunt nemen en doet dat gevraagd en ongevraagd. Je communiceert hier helder over, zodat jouw managers weten dat ze op jou kunnen bouwen. Door jouw manier van werken is er vertrouwen en je voelt je onmisbaar. Je weet hoe je moet reageren op onverwachte gebeurtenissen en bent creatief in het oplossen van problemen. Je raakt niet in paniek, blijft rustig en denkt na voordat je iets doet.

Part time en full time kansen

Zeker als je naast je baan nog andere bezigheden hebt, kun je als management assistent prima aan de slag. Er zijn veel bedrijven die het liefst meerdere management assistenten hebben, omdat er op deze manier ook altijd back up is, mocht er een persoon uit het team van assistenten ziek zijn. Tegelijkertijd deel je de verantwoordelijkheid met je collega management assistenten. Je kunt hierbij wel bepaalde taken afbaken en naar je toe trekken, maar er moet ook goed gecommuniceerd en samengewerkt worden, als je met meerdere management assistenten binnen een bedrijf werkt. Of het nu om langdurig ziek zijn gaat of jouw vrije dag in de week, het werk gaat wel gewoon door. En je kunt een vergadering wel georganiseerd hebben, maar als je er niet bent op de dag zelf, moet er toch een management assistent zijn die vragen kan beantwoorden of spoedaanvragen voor de vergadering kan regelen.

Opleiding tot management assistent

Bij een opleidingsinstituut als Fabius heb je binnen iets meer dan een jaar de opleiding tot management assistent afgerond. Je haalt eerst je diploma administratief medewerker en daarna ga je verder met de vervolgopleiding tot management assistent.