Bedrijfstrainingen

      Reacties uitgeschakeld voor Bedrijfstrainingen

Wanneer u de kennis en vaardigheden van uw medewerkers op een goed niveau wilt houden, dan is het inzetten van trainingen de perfecte manier. Maar het is soms lastig een goed opleidingsinstituut te vinden die aan uw eisen en wensen voldoet. De markt biedt een enorm aanbod aan centra, maar waar moet u op letten bij het kiezen van de juiste opleider voor uw personeel? Hier geven wij u enkele tips die u helpen bij het maken van een goede keuze.

Gespecialiseerde opleidingscentra

Het beste kunt u kiezen voor een opleider die gespecialiseerd is in het geven van trainingen op het desbetreffende vakgebied. Stel dat u met uw bedrijf van MS Office 2007 overgaat naar MS Office 2010, dan is het aan te raden een opleider te zoeken die ruime ervaring en expertise heeft op het gebied van trainingen MS Office en bijvoorbeeld een goede cursus Excel bij TailorIT kan verzorgen. Verder is het een pré als de opleider een afspraak met u maakt over het trainingsprogramma. Deze centra houden rekening met speciale wensen van hun opdrachtgevers en dat zegt vaak wat over de kwaliteit van de opleidingen. Moet u zich via een formulier opgeven en verloopt alles schriftelijk, dan zal de training zelf ook niet erg toegespitst zijn op de deelnemers.

Open inschrijving of maatwerk

Goede opleidingscentra bieden hun trainingen aan met verschillende lesmethodes. Van klassikaal tot e-lering. Zoekt u een training voor een redelijk grote groep medewerkers, dan kan maatwerk weleens net zo duur zijn als losse traingen. Bovendien kan er bij maatwerk ook vaak gekozen worden voor een inhouse training en hiermee bespaart u weer kosten zoals reisvergoeding. Bovendien kunt u bij maatwerk ook invloed uitoefenen op de lesstof. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven waaruit de lesstof moet bestaan. Dit is een uiterst efficiënte manier van trainen, zowel voor u als voor uw medewerkers. Informeer dus van tevoren of het door u gekozen opleidingsinstituut deze mogelijkheid biedt.