Smartboards als interactief leermiddel

      Reacties uitgeschakeld voor Smartboards als interactief leermiddel

Veel scholen hebben al een smartbord aangeschaft en zien het voordeel van deze slimme digitale schoolborden. Naast het gemak is het ook door gebruik van slimme programma’s erg educatief voor de leerlingen en bovendien ideaal om als docent je voor de lesstof voor te bereiden en regelmatig een presentatie te geven. Een smartboard is tegenwoordig niet meer weg te denken bij onze moderne leermiddelen.

Welke voordelen t.o.v. het schoolbord

Met een smartboard is de interactieve werking ideaal door gebruik van het zogenaamde touchscreen. Ook een beamer is hierdoor overbodig aangezien de smartboard zelf voor zijn verlichting zorgt. Door de projectie en het interactief werken is het eenvoudig om zelfs complexe handelingen via het smartboard uit te voeren. Ook de hoeveelheid verschillende soorten van media kan eenvoudig worden gepresenteerd op een digiboard. Hierdoor wordt de inhoud van de lesstof leerzamer maar vooral ook educatiever dan wanneer er alleen gebruik wordt gemaakt van een computer of een boek. Natuurlijk werkt het smartboard pas optimaal wanneer deze aan een computer wordt aangesloten. De computer kan dan worden gebruikt met allerlei programma’s die vervolgens worden gepresenteerd op het board. Ook het gebruik van een beamer is overigens mogelijk waarbij er natuurlijk ook een aansluiting met uw favoriete audio installatie mogelijk is voor een optimale geluidservaring. Geen krijt meer en alles wat er op het digitale schoolbord wordt geschreven kan overigens worden bewaard.

Waar moet je vooral op letten bij de aanschaf?

Omdat er steeds meer merken voor smartboards beschikbaar komen op de markt is het vaak lastig om te beoordelen of je een kwalitatief goed smartboard hebt gekozen. Bij Faas Audiovisuele Dienstverlening zijn ze gespecialiseerd in alle soorten van digitale media en audiovisuele middelen. Het is dus zeker de moeite waard om even contact op te nemen met deze professionele dienstverlener.

http://www.jfad.nl