CDV INFO
Image default
Winkelen

Matrassen, prijs versus kwaliteit.

Is een nieuw matras kopen een gemakkelijke opgave? Vergeet dat maar snel, want de kans dat je direct slaagt om een geschikt matras te vinden is maar 25%. Een geschikt matras kopen is zo lastig, omdat je geconfronteerd wordt met vele adviezen en wel honderden soorten matrassen en bedbodems. Dit is niet het enige wat het zo lastig maakt, ook de prijsverschillen zorgen voor een moeilijkere keuze. Is een duur matras beter dan een goedkoop matras kun je jezelf afvragen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de prijs niet altijd in relatie staat met de kwaliteit van een matras. Er zijn diverse kenmerken die matrassen duurder en beter maken. Hierbij kun je denken aan:

–          Een dikke en stijlvaste tijk (omhulsel van het dekbed)

–          Een brede rits met grove tanden aan de zijkant van het matras

–          De bies langs de rits met als grootste functie het beschermen van de tijkstof, zodat              deze niet tussen de tanden van de rits komt.

–          Handvatten aan de zijkant van het matras. Hoe meer handvatten het matras bezit,              hoe duurder deze zal zijn.

–          De stiknaden. Als er dubbele stiknaden aanwezig zijn, zal de prijs ook in waarde                  toenemen.

–          De inhoud, zoals wol en zijde zijn prijsopdrijvers.

–          Het gebruik van andere hechtingsmaterialen dan lijm.

Zodra winkels de matrassen tegen een veel lagere prijs dan andere winkels aanbieden, komt dit in de meeste gevallen door de massaproductie. Hoe meer matrassen een fabrikant maakt, hoe lager de productiekosten zullen worden. Er wordt vaak gezegd door fabrikanten van de duurdere matrasmerken dat de winkels die goedkopere matrassen verkopen automatisch van veel mindere kwaliteit zijn. Maar het tegendeel is in de meeste gevallen waar, want door de gigantische, wereldwijde productie kunnen er alsnog matrassen gemaakt worden van topkwaliteit tegen lagere prijzen. Iedere beddenwinkel heeft een ruim assortiment beschikbaar aan matrassen van alle soorten en maten. Neem is een kijkje op just-dream.nl en kies het matras uit dat het beste bij je past.

https://www.just-dream.nl/