Thuisborg

      Reacties uitgeschakeld voor Thuisborg

Bij Thuisborg gingen wij ons huis verkopen en terughuren. En daar zijn wij heel erg over te spreken! Graag leggen wij daar in dit artikel meer over uit. Ook over wat dat nu eigenlijk is, dat verzilverd wonen.

Hoe kwamen wij op je huis verkopen en terughuren?

Op een evenement wat met name voor ouderen was, kwam wij Thuisborg tegen. En zij vertelden ons meer over huis verkopen en terughuren. Het houdt in dat Thuisborg voor jou op zoek gaat naar een investeerder, of er zelf in gaat investeren. En aan diegene kun je jouw huis verkopen. Maar vervolgens huur je het voor een bepaalde periode weer terug. En kun je dus in hetzelfde huis blijven wonen! Het grootste voordeel is natuurlijk dat je zodoende het bedrag uitbetaald krijgt, wat eigenlijk in je woning zit. En alsnog kun je blijven wonen waar je woont. Dit is met name voor ouderen interessant. Zij kunnen dan bijvoorbeeld nog een laatste wens in vervulling laten gaan, terwijl zij daar eerst het vermogen voor misten wellicht. Ook geld schenken aan (klein)kinderen is natuurlijk een optie!

Maar degene van Thuisborg vertelde ook dat niet ieder huis hiervoor in aanmerking komt. Want, en dat is best begrijpelijk, de investeerder moet natuurlijk wel iets in het huis zien, waardoor hij winst maakt op zijn investering. En dus moet het wel een goed onderhouden huis zijn. Daarom hebben wij een afspraak gemaakt om iemand van Thuisborg langs te laten komen. Die zou vervolgens het huis gaan beoordelen, om te kijken of dat het in aanmerking komt voor het huis verkopen en terughuren.

Ons eigen huis

Op de dag van de afspraak kwam degene van Thuisborg mooi op tijd. Hij gaf in ieder geval aan dat de woning in een goede buurt stond. Iets wat al erg positief is. En daarnaast vond hij het huis goed onderhouden eruit zien.