CDV INFO
Image default
Bedrijven

Maak je garderobe klaar voor de zomer

In de winter draag je doorgaans dikke kleren die je goed warm houden. Logisch ook want tijdens de winter zijn de dagen koud, lang en nat en zit je dus niet in je t shirt buiten. In plaats daarvan draag je veel warme kleding zoals lange truien, dikke winterjassen en wollen truien die de warmte goed vasthouden. Warme vesten met vulling horen hier ook bij en die zal je daarom ook alleen maar in het winterseizoen dragen. Voor de Lente en Zomer heb je heel andere kleren nodig.

Vrolijke kleuren en lekker luchtig

Tijdens de Zomer staat zon en warmte centraal en hier zal je dan ook naar kleden. Je kiest dan ook voor t shirts die lekker luchtig zijn en korte (spijker)broeken waardoor je weinig warmte op je lichaam hebt. Vaker wordt het ook afgeraden om donkerer kleuren in de zomer te dragen zoals zwart, donkerblauw en donkerrood. Dit, omdat het ervoor zorgt dat warmte meer wordt vastgehouden en daardoor minder makkelijk vrij komt. Het gevolg hiervan is dat de warmte veel blijft hangen en daardoor minder koele lucht op je lichaam komt zitten. Los zittende kleding zorgt er ook voor dat alles goed kan uitluchten en daardoor frisser voelt.

Witte tshirts

Soms hoor je wel eens dat mensen liever geen wit dragen. Bij transpireren is de kans op vlekken namelijk veel groter en daardoor minder fijn om te dragen. Om dit tegen te gaan dien je veel gebruik te maken van deodorant en daarmee de kans op transpireren enorm af te laten nemen. Witte shirts kunnen daardoor enigzins risico’s hebben, maar met de juiste preventieve maatregelen kun je ervoor zorgen dat deze risico’s minimaal worden en daardoor nauwelijks meer kunnen gebeuren.