CDV INFO
Image default
MKB

Wat is de beste noppenfolie?

De beste noppenfolie voor inpakken

De meest bekende toepassing van noppenfolie is toch wel als inpakmateriaal. We komen het vooral tegen bij verhuizingen en in de pakketjes die we online bestellen. Dankzij de luchtbellen in de folie blijft de inhoud beschermd tegen krassen en stoten. Maar ook de dikte van het inpakmateriaal belangrijk. Aan de ene kant biedt een dikkere noppenfolie, bijvoorbeeld met een extra schuimlaag, nog meer bescherming. Aan de andere kant neemt dit meer plek in en dat maakt pakketten groter en daarmee duurder om te verzenden.

Voor verhuizingen is het aan te raden om altijd te kiezen voor noppenfolie met schuim. De schuimlaag beschermt namelijk de gevoelige laklaag van meubels. Pak de meubels dik in met noppenfolie en zet het vast met duct tape. Zorg er wel voor dat de tape niet op de meubels zelf wordt vastgeplakt!

Noppenfolie voor isoleren

Omdat noppenfolie bestaat uit twee lagen plastic, waarvan 1 laag met de kenmerkende bubbeltjes, kun je het ook prima gebruiken als goedkoop isolatiemateriaal. De stilstaande lucht in de bellen geleidt warmte erg slecht en dat is voor isoleren juiste ideaal! Het betekent namelijk dat de warmte niet weg kan en tegelijkertijd wordt de kou buiten gehouden. In tegenstelling tot veel andere isolatiematerialen is noppenfolie bovendien ook waterafstotend. Het wordt daarom veel gebruikt voor het isoleren van kruipruimtes. Kies voor een noppenfolie met extra aluminium laag voor maximaal effect!

De beste noppenfolie voor het milieu

Noppenfolie is geweldig materiaal maar het is gemaakt van plastic en dat is niet al te best voor het milieu. Met het oog op verduurzamen zijn karton en andere recyclebare materialen misschien een betere oplossing. Maar die materialen bieden niet altijd de bescherming die noppenfolie wel biedt. Maar gelukkig is hier ook een oplossing voor. Biobased noppenfolie wordt voor minstens 60% gemaakt van plantaardige en recyclebare materialen zoals suikerriet. Veel duurzamer dus, zonder dat je de nuttig eigenschappen van noppenfolie verliest.