CDV INFO
Image default
Adverteren

EEN INLEIDING TOT DE GU10 LED LAMPEN

Lampen die gebruik maken van een GU10 fitting (een nieuwere versie van de MR16 met een netspanning van 230 volt). Voor het eerst is deze spot ontwikkeld door Havells Sylvania in 1997, de GU10 spot zijn populariteit heeft de MR16 snel ingehaald, in termen van populariteit is dit een geweldige kwaliteit voor licht in een compact ontwerp, hier verwijderen we de noodzaak van een transformator. GU10 lampen zijn beschikbaar in drie formaten; halogeen, CFL (Compact Fluorescent Lamp) en LED GU10 (Light Emitting Diode).

 

Halogeen lampen zijn een meer recente versie van de traditionele gloeilamp. Door het gemak van productie en beschikbaarheid zijn ze veruit de goedkoopste van de drie technologieën. Echter, ze zijn ook de meest dure om te laten branden en hebben de korte levensverwachting, wat betekent dat de totale kosten van de lamp vele malen hoger is dan de oorspronkelijke prijs die u heeft betaald.

 

Spaarlampen zijn een compacte versie van de tl-buizen en zijn vaak te vinden in kantoren. Ze zijn duurder in aanschaf dan halogeen lampen, maar profiteren van lagere operationele kosten. Terwijl fabrikanten beperkingen hebben overwonnen om CFL-compatibele GU10 Lampen te produceren, hebben deze nog steeds een aanzienlijk aantal nadelen. Het grootste argument van dit type lamp is dat het een te koud licht produceert, en verliest het veel van zijn helderheid en het duurt een lange tijd vooraleer ze op volle sterkte branden na te zijn ingeschakeld.

 

Spaarlampen zijn waarschijnlijk ook de meest on-milieuvriendelijke. Tl vereist een kleine hoeveelheid Kwik damp als onderdeel voor zijn werking. Terwijl de hoeveelheid kwik in een SPAARLAMP ongeveer genoeg is om de punt van een balpen te produceren, zelfs deze microscopisch kleine hoeveelheid kwik, kan leiden tot enorme schade aan het milieu.

 

Echter, de kost van GU10 LED verdiend u terug door het verlagen van uw energierekening en het verminderen van het aantal vervangingen. Led’s bieden ook een aantal andere voordelen, zoals lagere operationele temperaturen en een grotere keuze aan kleuren. Hoewel de prijs van LED GU10s zijn nog steeds hoog is, is voorspeld dat deze pijs naar beneden zal komen zeer binnenkort.

http://www.leds-depot.nl/led-230v/gu10-led-spots.html

Gerelateerde artikelen

Glas als bouwmateriaal

Barbecue soorten

Wat doet SEO? | Ralf van Veen